Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A Balaton északi partja a fürdeni vágyók paradicsoma, a badacsonyi és a somlói történelmi borvidékek a szőlő és a bor kedvelőinek nyújtanak tartalmas kikapcsolódást. A történelmi városok nemzeti múltunk oszlopaiként vigyázzák a Balaton-felvidéket, és a védett természeti értékek is ugyanúgy sajátjai e vidéknek.

A hegyek között megbúvó várak közül a tatárjárás idején kiemelkedő jelentőségű volt a sümegi vár, amelyben IV. Béla is megszállt.

A tihanyi apátságot I. András király 1055-ben alapította, erről tanúskodik a kolostor alapító oklevele, amely a legrégebbi magyar írásos nyelvemlék. Az altemplom ma is eredeti román-kori formájában látható, az alapító király szarkofágjával együtt.

Várpalotán, a gótikus Újlaky-várban rendhagyó kiállítást találunk: Közép-Európa egyetlen vegyészeti múzeumát.

Veszprémben megtalálták a Szent György kápolnát, amelyben Imre herceg - a középkori krónikák szerint - szüzességi fogadalmat tett. A város másik híres kápolnája a Gizella nevét viseli, ám a kápolna a 13. században épült, tehát az elnevezés „csak” tisztelgés első királynőnk előtt.

A pápai Papensiana Gyűjtemény a város történeti emlékeit őrzi, de találkozhatunk egy igazi egyiptomi múmiával is. Balatonedericsen Afrika Múzeumot hozott létre dr. Nagy Endre, a neves Afrika-vadász. A kiállítótermekben trófeákat, tanzániai néprajzi gyűjteményt láthatunk, az épület melletti szafariparkban pedig élőben is megismerkedhetünk a tevékkel, bivalyokkal és zebrákkal.

Badacsonytomajon Egry József háza ma emlékmúzeum, ahol a Balaton festőjének több képe is látható, köztük a Szent Kristóf a Balatonnál, vagy a Kilátás Fonyód felé. Balatonfüreden Jókai Mór nyaralójában szintén emlékkiállítás működik, az író és felesége, Laborfalvy Róza színésznő tárgyai, emlékei láthatók.

A balatonudvari szív alakú sírköveket titok övezi: senki sem tudja, hogy miért ilyen alakúra faragta őket a mester. Szentbékkálla mellett látható a Kőtenger, amely látványos sziklaformákat és a kő mélyedéseiben megtelepedő növények csodálatos együttesét tárja elénk, de a megyében található a híres tapolcai Tavasbarlang is.

A világhírű herendi Porcelánművészeti Múzeumban a porcelángyár történetét követhetjük végig, részben termékei, részben régi iratok, fotók, oklevelek, plakettek segítségével, ám a vállalkozó kedvűek a Porcelánium manufaktúrában megpróbálkozhatnak saját kezűleg is a porcelánkészítéssel.

Ajkán a Kristály Múzeum várja az érdeklődőket, bemutatva az itt készült termékeket és az üveggyártás történetét.

Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Veszprém megyében, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 265db
  • Wellness : 39db
  • Különterem : 65db
  • Családbarát szálláshely : 115db
  • Kutya, macska bevihető : 66db
  • Internetcsatlakozás : 42db
  • Gyógyfürdő a közelben : 31db
  • Szauna : 62db
  • Fedett uszoda : 17db
  • Étterem : 100db
Veszprém megyében:


Veszprém megye


Hungary - Veszprém county


Ungarn - Komitat Veszprém2024. június 15. szombat - 18:17:19