Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Várpalota városa a Közép-Dunántúl nagy múltú történelmi ékszere, és a hazai ipartörténet jelentős emléke, amely félúton található két megyeszékhely, Székesfehérvár és Veszprém között.

Várpalota történelmi múltja gazdag és sokszínű, számos műemlék kapcsolódik Hunyadi Mátyás királyunkhoz, az Újlaky családhoz, a török végvári harcokhoz.

A legjelentősebb ezek közül a Thury-vár, amely 14. század óta méltó jelképe a városnak. Ugyancsak figyelemre méltó az Ybl Miklós tervei alapján épített, majd klasszicista stílusban átépített Zichy kastély.

Az épület az egyedülálló Trianon Múzeumnak ad otthont.

A történelmi kalandozás mellett számos kikapcsolódási lehetőséget kínál városunk: látványos és szórakoztató programokat, kellemes túraútvonalakat, horgászati lehetőségeket.

A várostól nem messze található Pusztapalota várának maradványai, amely a legendák szerint Mátyás király vadászkastélya volt. A város számos túraútvonal kiindulási pontja és a Közép-dunántúli piros túra célállomása. Horgásztavaink megnyugtató kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a horgászat szerelmeseinek és családjaiknak.

Kiemelkedő rendezvények:
Off Road Fesztivál
(május 2-4.), Pannónia Fesztivál (május 9-11.), Vadászati Kultúra Napja (május 24.), EXPO (június 6-8.), Sörfesztivál (július 5-6.), Várudvari Nyár (július - augusztus), Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál  (augusztus), Mátyás az igazságos (augusztus 22-24.), Várpalotai Napok (szeptember 19-21.)


Várpalotai képek
Várpalota térkép nagyítása >>


Várpalota


Hungary - Várpalota


Ungarn - Várpalota2024. április 14. vasárnap - 20:12:45