Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Hazánk legnépszerűbb üdülőhelye nem csak a víz miatt vonzza a látogatókat: a Balaton-felvidék kitűnő kirándulóhely, amellett, hogy a környék borait is megkóstolhatjuk egy-egy hűvös pincében. A Bakony domboldalairól kitűnő kilátás nyílik a magyar tengerre, ahol a számtalan strand mellett sportolási lehetőségek, vitorlázás vagy akár bob is várja a nyaralókat.

A három megyét (Somogy, Veszprém és Zala) összefogó tó környéke ősidők óta lakott.

Az ősember valaha agyagot bányászott Lovason, a római korban villagazdasága volt Balácapusztán, de később az északi parton épült fel a tihanyi földvár is.

A félsziget persze inkább a bencés apátságáról nevezetes. A dombtetőn épült templomról nem csak a másik partra lehet ellátni Szántódtól Balatonföldvárig, hanem az északi parton fekvő Balatonfüred házai is jól kivehetőek.

Köztük az 1870-ben épült Jókai-villa, amely ma emlékmúzeum, vagy a copf stílusú Horváth-ház, az első Anna-bál helyszíne.

Balatonfüred mellett a tóparti nagy városokban (Siófokon és Keszthelyen) is számos műemlék épülettel találkozhatunk, de gyönyörű templomokat találunk szinte minden kisebb-nagyobb faluban: jellegzetes gótikus stílusú a kőröshegyi római katolikus templom, míg az északi parton, Balatonudvariban szív alakú sírköveket csodálhatunk meg a temetőben.

A számtalan egyházi emlék mellett a világi épületek is gyönyörűek: a felújított keszthelyi Festetics-kastélyban nem csak a helyreállított barokk lakószobákat érdemes megnézni, hanem a kastély és a szökőkút éjszakai díszkivilágítását is.

A legtöbben nyáron látogatnak el a tóhoz, idejük nagy részét a kiépített és szabad strandokon töltve.

A sekély déli partot a kisgyermekesek kedvelik, de kiváló fürdőhelyeket találunk az északi oldalon is Alsóörstől Zánkáig.

Nagyon sokan horgásznak is, elüldögélve a partmenti nádasokban, fogassüllőre, pontyra vagy gardára várva.

Sokan a vízre szállnak, vitorláznak, vagy valamelyik sétahajójárattal járják körbe a tavat Siófoktól Balatonföldvárig.

Bár a nyár az igazi szezon, a Balatont szeretők azt mondják, télen is érdemes felkeresni a hatalmas tavat. Ilyenkor van lehetőség lékhorgászatra, s ha eléggé vastag a jég, a bátrabbak korcsolyával, fakutyával vagy akár jégvitorlással is rámerészkedhetnek. Ebben az évszakban különösen  remek kikapcsolódást nyújtanak a környék fürdővárosai; Hévíz és Zalakaros.

Balaton térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől a Balatonon, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 678db
  • Wellness : 165db
  • Különterem : 114db
  • Családbarát szálláshely : 284db
  • Kutya, macska bevihető : 146db
  • Internetcsatlakozás : 112db
  • Gyógyfürdő a közelben : 164db
  • Szauna : 198db
  • Fedett uszoda : 63db
  • Étterem : 141db


Balaton


Hungary - Lake Balaton


Ungarn - Balaton - Plattensee2024. május 28. kedd - 21:21:12