Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Három megye - Vas, Zala, és Győr-Moson-Sopron - egységét fejezi ki a dombok, folyók, és holtágak szabdalta vidék: Nyugat-Dunántúl.

Északon a Világörökséghez tartozó Fertő-tó és a Rábaköz különleges élővilágában gyönyörködhetünk., de a Kisalföldre érkező Duna is rányomja bélyegét a tájra: a szigetein falvak jöttek létre, morotvái, holtágai pedig a tündérrózsa s a nád lelőhelyei.

Nyugaton 558 méterre emelkedik a Soproni-hegység, de máshonnan is érdemes letekintenünk. Például a Marcal völgyéből kiemelkedő tanúhegyekről - bár méretük szerint a Ság-hegy és Kissomlyó is csak dombok. A vulkáni működésre emlékeztető hegyekről a Balaton-felvidékig ellátni, de érdemes megkóstolni zamatos borukat is, vagy megmártózni a lábuknál található termálfürdőkben Mesterin és Borgátán.

Ha követjük a Rába folyását, elhagyva a Sopron-Vasi-síkságot és a Kemeneshátat, nem messze az osztrákés szlovén határtól találjuk az Őrséget. A különleges történeti-néprajzi tájegység lakói valaha a határt védték. Jellegzetes építészeti stílusuk, épületeik, mint a XIII. századi hegyhátszentjakabi, őriszentpéteri vagy a veleméri templom ma is sok látogatót vonzanak.

A Bakony felől dombságok nyúlnak a tájba: a Pannonhalmi-dombság halomvidékén a tűzliliom, a leánykökörcsin is megterem, míg Écsen ősfenyvest, Felsőpécen pedig ősborókást találunk.

A határ mentén fekvő Kőszegi-hegység nem csak természeti értékeiről híres. A természetvédelmi terület mellett olyan védett építészeti emlékei is vannak, mint a cáki pincesor; Kőszeg és Szent Vid vára pedig az Árpád korban és a középkorban is fontos erődítmény volt.

A Zalai-dombság egyik legszebb része a Göcsej. A tájegység népművészetéről ismert: a hatalmas erdők bőven szolgáltattak anyagot a borona (gerenda-) házaknak. Sok helyen máig megmaradt a zsúptetős parasztház, s élő a népművészet is.

A régió központja Győr: barokk belvárosa, Püspökvára és termálfürdője vonzza a látogatókat. De gyógyvizeket találunk Nyugat-Dunántúl számos pontján: híres a büki kénes víz, a sárvári, a zalaegerszegi és a kehidakustányi fürdő is. A történelem iránt érdeklődők ne hagyják ki a fertődi és a soproni Esterházy-kastélyt, a kőszegi Jurisics-várat vagy a fenékpusztai római emlékeket. Érdemes bebarangolni Sopron barokk utcáit és polgárházait, a pannonhalmi bencés apátságot vagy a római kori Borostyánút szombathelyi részét.

A természet szerelmeseinek bejárhatják az Írott-kő vidékét, a Szigetközt és a Mosoni-síkságot is. Közben akár vadászhatnak, lovagolhatnak is. Pihenésképpen pedig kortyoljanak el egy pohár köszegi vörösbort vagy zalaszentgróti olaszrizlinget.

Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Nyugat-Dunántúl régióban, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 469db
  • Wellness : 65db
  • Különterem : 83db
  • Családbarát szálláshely : 177db
  • Kutya, macska bevihető : 111db
  • Internetcsatlakozás : 98db
  • Gyógyfürdő a közelben : 133db
  • Szauna : 100db
  • Fedett uszoda : 24db
  • Étterem : 146db
Nyugat-Dunántúl régióban:


Nyugat-Dunántúl


Hungary - Western Hungary


Ungarn - West-Ungarn2024. május 22. szerda - 09:21:03