Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

1182-ben ciszterciek alapították a ma 7423 lakosú, az ország legmagasabban (400 m) fekvő kisvárosát, mely a Bakony szívében, a Balaton és Győr között félúton található.

A sziléziai Heinrichau ciszterci szerzetesei építették újjá Zircet a török hódoltság után, 1712-től, európai hírű szellemi és gazdasági kultúrát teremtve itt.

Az 1732-1752 között épített barokk apátsági templom legértékesebb látnivalói a Boldogságos Szűz Mária mennybevételét ábrázoló Maulbertsch-oltárkép, a Wagenmeister-freskók, a koncertorgona, a faragott szobrok és berendezések.

A klasszicista monostorban (1726-1927) található a 65 000 kötetes Reguly Antal Műemlék Könyvtár, amely a ciszterciek által gyűjtött páratlan értékű ősnyomtatvány-, könyv- és folyóirat-ritkaságokat mutatja be.

A Bakony fafajtáiból faragott intarziás bútorzata is műemlék. A monostor ad helyet a Bakonyi Természettudományi Múzeum "A Bakony természeti képe" és "A Kárpát-medence ásványai" kiállításoknak.

A Zirci Galériában rangos képzőművészeti kiállítások látogathatók. A Bakonyi Panteonban emléktáblák őrzik a Bakony neves kutatóinak és Zirc nagy szülötteinek emlékét. (Jelenleg nem látogatható.) 

Az Apátsággal szemben a híres őshaza-kutató nyelvtudós, Reguly Antal szülőházában található a róla elnevezett múzeum, amely életútját és a Bakony helytörténeti emlékeit mutatja be. Udvarában népi kismesterségeket bemutató oktatóműhelyeket alakítottak ki.

A ciszterciek alapította nemzetközi hírű Arborétum 20 hektárnyi természetvédelmi területén a föld minden részéről őriz fa- és növénykülönlegességeket.

A benzinkút mellett található a barokk kistemplom (1761-1763), mellette Árpád-kori templom és királyi udvarház maradványait tárták fel. A 82-es főút mellett (Győr felé) egyedülálló ritkaságokat találunk a Mezőgazdasági Gépmúzeum agrárműszaki gyűjteményében.

A túrázni vágyók a "0 km-es bakancstól" a kék, piros, zöld, sárga jelzéseket követve a Magas-Bakony legszebb pontjaira kirándulhatnak.

Zirc családias hangulatú vendégszeretettel és szolgáltatásokkal várja látogatóit. Évente hagyományos programok: Magas-Bakonyi Napok (éves), Tavaszi Napok (április-május), United Games Nemzetközi Ifjúsági Fesztivál (június), A BULI (július), Német Nemzetiségi Napok (augusztus), Diáknap (november).


Zirci képek
Zirc térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Zircen, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 5db
  • Wellness : 5db
  • Különterem : 5db
  • Családbarát szálláshely : 4db
  • Kutya, macska bevihető : 3db
  • Internetcsatlakozás : 3db
  • Szauna : 3db
  • Fedett uszoda : 2db
  • Étterem : 3db


Zirc


Hungary - Zirc


Ungarn - Zirc2024. július 24. szerda - 11:30:00