Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Balatonedericsen:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás

Az 1142 lakosú település a Tapolcai-medencét nyugatról határoló Keszthelyi-hegység lábánál fekszik.

A községet 1214-ben említik először. A török háborúk idején hol a törökök, hol Szigliget várának katonasága fosztogatta. 1572-ben a törökök porig égették. A betelepülő lakosság megélhetésének forrása a szőlő- és gyümölcstermesztés volt.

A község római katolikus temploma kis magaslaton, valószínűleg középkori alapokon épült 1895-ben, eklektikus stílusban. A szőlőhegyeken szép népi stílusú présházak sorakoznak. A település számos pincéje csatlakozott már a térségi borút egyesülethez. A községet Balatongyörök felé elhagyva jutunk a híres Afrika Múzeum</strong>ba, amely feltétlenül megtekintésre ajánlott. A belső termekben felbecsülhetetlen értékű afrikai gyűjtemény látható, kívül maszáj kunyhók, élő afrikai állatok és tevegelés várja a látogatókat.

Az Edericsi Nyár leglátványosabb programja a 3 napig 3 helyszínen zajló "Öbölparti", amely Balatonederics, Szigliget és Balatongyörök közös rendezvénye. A megújult, megszépült strandon Pünkösd szombatján rendezik a Szezonnyitó ünnepséget. Szeptember elején kerül megrendezésre a Szüreti Napok a Lesencéktől a Balatonig, amely a Lesence-régió településeinek közös, látványos szüreti mulatsága. A borturizmus jeles eseménye a Márton-napi újbor avatás.

A község a Keszthelyi-hegységbe tartó turisták ideális kiindulópontja. Itt található a Dunántúl egyik legnagyobb cseppkőbarlangja, a Csodabogyós barlang, amely 2006-tól szakvezetéssel látogatható. A kerékpárút elkészült, melyet egyaránt lehet használni úgy Szigliget, mint Balatongyörök irányába. Balatonederics és Balatongyörök között a Keszthelyi-hegységben került kialakításra a növény- és állatvilágot bemutató Pele Apó Tanösvény, mely 8 km hosszú, 36 bemutató hellyel várja a természetet kedvelőket.


Balatonedericsi képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Balatonedericsen, ahol:
  • Családbarát szálláshely : 2db
  • Parkoló : 2db
  • Áramforrás : 2db
  • Apartman : 2db
  • Bungaló : 2db
  • Kerti parti : 2db
  • WIFI: 2db


Balatonederics


Hungary - Balatonederics


Ungarn - Balatonederics2024. május 28. kedd - 22:05:45