Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A Balatoni Riviéra enyhén lejtős, széles, napsütötte platójára épült. Északon a Balaton-felvidék hegyei védik a 13 500 fős kisvárost.

A Balaton-parton két strandot is találunk: a a város kiemelt gyógy-üdülő területén található az exkluzív Esterházy strand, a város keleti oldalán az Aranyhíd sétányon pedig a családias, mozgalmas Kisfaludy strand, hatalmas ingyenes parkolóval, zárt kerékpártárolóval. Választhatjuk az Annagora Aquaparkot is, ahol 12 attraktív felnőtt és 3 gyerek csúszdával, gyerek és felnőtt hullámmedencével is készülnek. 

A patinás üdülőhely érdekes módon eredetileg nem a Balatonnak köszönheti rangját, hanem a tó partján fakadó szénsavas forrásoknak. A vizet
ivókúrákra, az 1730-as évektől kezdve pedig fürdőzésre is használták a füredi savanyúvizet.

A víz gyógyerejét a Szívkórházban ma is alkalmazzák szív- és érrendszeri betegségek kezelésére. A fürdő fénykorát a reformkor idején élte. Sorra megfordultak itt az ország nagyjai, 1831-ben még színház is épült, 1846-ban itt bocsátották vízre a Balaton első gőzhajóját, a Kisfaludyt.

A Gyógy tér közepén álló Kossuth-forrás fölé 1853-ban került a ma látható kútház. Ezen kívül a Berzsenyi kútnál, a Szekér Ernő forrásnál és a Schneider kútnál kóstolhatjuk meg a híres füredi savanyúvizet

A páratlan szépségű, platánokkal végigültetett Tagore sétányt 1863-ban, a Sió-csatorna átadását követően építették. A sétányt a kiállított képzőművészeti alkotások valóságos szoborparkká avatják. A település jellegzetes épülete az 1864-ben átadott, klasszicista stílusú Kerektemplom.

Hagyományos rendezvények Balatonfüreden
Visszatérő rendezvényeink közül kiemelkedik az Első Hajó fogadása, mely a hajózási szezon kezdetének jelképes mozzanata. 1935 óta minden májusban megrendezzük a Balatonfüredi Évadnyitó Vitorlabontó Ünnepséget, mely az elmúlt évtizedben a vitorlásévad kezdete mellett a balatoni idegenforgalmi szezon nyitányának szimbólumává vált.

Balatoni Hal- és Borünnep, Gitárfesztivál, 3,6 km-es öböblátúszó verseny és természetesen a Kékszalag vitorlásverseny - csak néhány az állandó programok közül.

Balatonfüred legrangosabb eseménye a 182 éves múltra visszatekintő Anna-bál, melyet minden év júliusában az Anna-naphoz legközelebb eső hétvégén rendeznek meg. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, akik másnap hintón kocsikázva vonulnak végig a városon.

A szőlész-borász szakma méltó ünnepe az immáron hagyományos Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított hangulatos borsátraikban augusztus közepétől, két héten át várják a vendégeket.

A szüreti mulatságok hagyományait felelevenítve tartjuk minden szeptemberben a Szüreti Felvonulást.

A híres olasz költő, Salvatore Quasimodo tiszteletére rendezzük meg a költő nevét viselő Nemzetközi Költőversenyt és Költőtalálkozót. A költő 1961-ben járt Balatonfüreden, és Rabindranath Tagorehoz hasonlóan a városban nyert gyógyulást.

A város környékén szép kirándulások tehetők a Koloska-völgybe, a Koloska forráshoz, vagy az egyedülálló Lóczy barlanghoz. A barlangtól mindenképpen érdemes felsétálni a Jókai kilátóhoz és megcsodálni a gyönyörű kilátást.
Információ: Tourinform Balatonfüred, Petőfi u. 68.
Tel: (87) 580-480 E-mail: balatonfured@tourinform.hu
www.balatonfured.hu


Balatonfüredi képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Balatonfüreden, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 42db
  • Wellness : 11db
  • Különterem : 17db
  • Családbarát szálláshely : 16db
  • Kutya, macska bevihető : 7db
  • Internetcsatlakozás : 7db
  • Gyógyfürdő a közelben : 7db
  • Szauna : 21db
  • Fedett uszoda : 8db


Balatonfüred


Hungary - Balatonfüred


Ungarn - Balatonfüred2024. július 25. csütörtök - 05:58:15