Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A 33 000 lakost számláló Pápa Magyarország egyik legszebb barokk kisvárosa. A Bakony és a Kisalföld találkozásánál fekszik.
A régió kulturális-, gazdasági- és idegenforgalmi központja. Történelmi város, első írásos emléke 1061-ből való. Jelentőségét, fejlődését mutatja, hogy már a XIV. században polgári kiváltságokkal felruházott város, majd a következő század elejétől mezőváros. Megtelepedett itt előbb a ferences, majd a pálos rend. A késői középkorban a protestantizmus legjelentősebb központja a Dunántúlon.
A templomok városának is nevezik, hiszen 13 szebbnél szebb templommal büszkélkedhet. A város egyik jelképe a Fő téren álló Nagytemplom, amely 1774-1786 között épült Fellner Jakab tervei szerint, és Franz Anton Maulbertsch mennyezetfreskói díszítik. A Fő utcán áll a pálosok által épített, majd a bencések otthonául szolgáló "fehér templom", amely 1744-ben készült el. Berendezése rendkívül értékes, egyedi fafaragásokkal díszített. Előterében található a XVII. századból való ún. "Szerecsen Krisztus". A ferencesek temploma a Barát utcában van, 1678-1680 között épült. Pápa a XVI. század óta a dunántúli reformátusság központja: híres kollégiumát 1531-ben alapították. Szellemi kisugárzása azóta meghatározó a város életében. Pápát iskolavárosként is számon tartják. A kollégium jelenlegi épületét 1895-1899 között emelték, ma ebben működik a hat- és négyosztályos gimnázium, és a Pápai Református Gyűjtemények intézményegyüttese (könyvtár, levéltár, múzeum). A Petőfi Sándor utcában áll a régi kollégium, "Ókollégium", amely mellett Petőfi Sándor egykori lakóházát emléktábla jelöli. Az Egyházművészeti Múzeum állandó kiállítóhelye a Fő utcában a Református Ótemplom. A református kollégiummal átellenben található a város egyik híressége, a Kékfestő Múzeum.
A Kluge-család kékfestő műhelye az egyik legjelentősebb volt Közép-Európában. 1956-ig működött, berendezése, felszerelése ma is látható. A kórház melletti Gránátalma Gyógyszertár egyben patikamúzeum is. A városban és annak központjában még számos, eredeti pompájában helyreállított nevezetes épület áll. A városépítő munkájáért Pápa 1989-ben Hild-érmet kapott. A Fő tér másik nevezetes épülete az Esterházy-kastély épületegyüttese, melynek parkja természetvédelmi terület az egykori kastélykápolna helyreállítása után Europa Nostra-díjat kapott. Fő értéke a mennyezetfreskó. A barokk kastély felújítása 2000-ben kezdődött és ma is tart. A barokk kastély és a Fő téri barokk nagytemplom mellett a város barokk lakóházakkal is büszkélkedhet. A barokk kisváros történelmi városrészében jelentős számú műemlék és helyi védettségű épület található. Közülük néhányban galéria, és egyéb időszakos kiállítóhely működik. Pápa új idegenforgalmi látványossága a Várkertben megépült fürdő, kemping és sportközpont. Az impozáns élményfürdő és uszoda mellett a sportcsarnok és stadion nemzetközi rendezvények megtartására alkalmas. Az élményfürdő szomszédságában 400 hektáron fogadja vendégeit Magyarország első és idáig egyetlen ötcsillagos kempingje.
A városban évente számos nagyhírű, vendégcsalogató fesztivál kerül megrendezésre.


Pápai képek
Pápa térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Pápán, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 10db
  • Különterem : 4db
  • Családbarát szálláshely : 5db
  • Kutya, macska bevihető : 5db
  • Internetcsatlakozás : 2db
  • Gyógyfürdő a közelben : 3db
  • Szauna : 1db
  • Étterem : 3db
  • Légkondicionálás : 3db
  • Konferenciatechnika : 1db


Pápa


Hungary - Pápa


Ungarn - Pápa2024. július 14. vasárnap - 16:33:19