Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Az érintetlen természet, a végtelennek tűnő, romantikus göcseji és bakonyi erdők, ahol egykor Sobri Jóska kalandozott, a Kis-Balaton szinte érintetlen élővilága, a „magyar tenger” strandjai és a gyógyfürdők egyre több turistát vonzanak Zala megyébe.

Keszthelyen a Festetics-kastély több kiállítással is várja az érdeklődőket: a barokk kastélyban megismerkedhetünk a főúri életmóddal, a különböző korok díszfegyvereivel, megtekinthetjük a Windischgrätz-trófeakiállítást, illetve a kocsiházban és a lovardában az ország egyetlen Hintómúzeumát.

A megye termálfürdői sorából kiemelkedik a Hévízi-tó, amely a világ legnagyobb gyógytava. Közép-Európában egyedül itt virágoznak a szabadban az indiai melegvízi tündérrózsák. A térség népszerű fürdővárosa Zalakaros.

Hévízen látható egy kápolna, amely máig megőrizte egyszerű, rideg középkori hangulatát. A keszthelyi római katolikus templom gótikus stílusban épült, Nagykanizsán a ferences templom pedig a barokk és a rokokó stílus kiemelkedő emléke.

Zalaszántón az Emberi jogok parkjában - ahol a tervek szerint az emberi jogaiban sértett népek építészeti szimbólumait fogják felépíteni - egy hófehér buddhista sztupa áll, amelynek avatásán részt vett a dalai láma is.

A megyeszékhelyen, Zalaegerszegen található a Göcseji Falumúzeum, ahol a tájegység népi építészetével ismerkedhetünk meg, illetve itt látható a Finnugor Néprajzi Park is, ahol nyelvrokonaink építészetét, életmódját mutatják be. A népi építészet gyönyörű példája Nemesnép fazsindelyes, szoknyás haranglába is.

Zalalövőn a Villa Publica Romkertben római kori sírkövek, egy halomsír rekonstrukciója, valamint egy oszlopcsarnokos ház részletei repítenek vissza az időben, de a zalavári Szent Adorján-bazilika - amelyből már csak romok láthatók - is kuriózum a maga nemében, hiszen az építése 852-53 körül kezdődött. A lelet egyedülálló, hiszen ekkora méretű székesegyház az akkori Kelet-Európa területén nem volt több.

A keszthelyi Georgikon Majormúzeum a majorsági gazdálkodást, a cselédéletet mutatja be.

Zalaegerszegen a Magyar Olajipari Múzeum a hazai olajbányászat emlékeit mutatja be: negyven méter magas fúrótornyok, gőzgépek, himbák és kitörésgátlók láthatók a kiállításon.

Kehidakustányban a barokk Deák-kúriában emlékkiállítást rendeztek be a „haza bölcse” tiszteletére, ahol korhű tárgyak és dokumentumok segítségével idézik fel Deák Ferenc életét és munkásságát. Nagykanizsa híres szökőkútja a Török-kút, ez a török eredetű, nyolcszögletű kőből készült medence, amely a legenda szerint a kanizsai várból származik.

Zala megye térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Zala megyében, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 328db
  • Wellness : 107db
  • Különterem : 45db
  • Családbarát szálláshely : 97db
  • Kutya, macska bevihető : 74db
  • Internetcsatlakozás : 70db
  • Gyógyfürdő a közelben : 151db
  • Szauna : 117db
  • Fedett uszoda : 41db
  • Étterem : 56db


Zala megye


Hungary - Zala county


Ungarn - Komitat Zala2024. július 12. péntek - 15:12:49