Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Zámolyon:  

A település a Vértes és a Velencei-hegység között kialakult süllyedékvölgyben található.

A község 2005 októbere óta a Vértes Natúrpark települései közé tartozik. Valaha a községtől nyugatra őskori földvár emelkedett. Zámoly első írott említésének a 14. századi krónika 1046-ra vonatkozó adatát tartják. Ekkor a menekülő Péter király egy itt álló udvarházban három napig hősiesen védekezett támadói ellen. A túlerő azonban győzedelmeskedett, Pétert elfogták és megvakították.

A középkor emléke a 12. században épült Kerekszenttamási körtemplom romja. Ugyancsak nevezetes műemlék a szintén Árpád-kori plébániatemplom romja a temetőben. Építtetője állítólag Aba Sámuel volt. A település idegenforgalmi adottságai kedvezőek. Horgásztava a falutól 1 km-re található stégekkel, faházakkal. Vadászati lehetőségekben gazdag a környék, amelyen a Zámolyi Hubertus Vadásztársaság is működik.

A borturizmus fejlesztése is folyamatos, Zámoly adottságai révén szeretne csatlakozni a borút programokhoz. A lovaglás szerelmeseit lovas pihenőpark várja. A közeli Vértes Natúrpark természeti szépségei Zámolyról könnyen elérhetők.

A település színvonalas programjai közé tartozik a Zámolyi Napok, amelyet augusztusban, a Lőrinc-napi búcsút megelőző hétvégén péntektől vasárnapig rendeznek. Szeptember 3. szombatján tartják a Szüreti Vigasságokat, amely jelentős kistérségi esemény. Zámoly 11 éve létesített kapcsolatot a bajor Wallerfing településsel. A település két híres szülötte Csanádi Imre és Csoóri Sándor, Kossuth-díjas költő. Zámoly szállást (Teleház) és igényes vendéglátást (Pedró Söröző és Étterem) tud biztosítani a településre érkező turistáknak, látogatóknak. A faluban teleház működik.


Zámolyi képek
Zámoly térkép nagyítása >>


Zámoly


Hungary - Zámoly


Ungarn - Zámoly2021. október 25. hétfő - 13:36:21