Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A község a Sárvíz-völgy jobb partján, Fejér megyében található, Székesfehérvártól 10, a Velencei-tótól 20, a Balatontól alig 30 kilométerre.

A megye egyik legrégebbi települése. Már az őskorban lakott volt, területén számos régészeti lelőhely található, ahonnan bronzkori, germán, avar- és honfoglalás kori sírok, települések maradványai kerültek elő. A régészeti kutatások közül a legjelentősebb a most folyó római kori villa ásatása. Ez az ókori Pannónia legnagyobb eddig ismert villája, mérete 110x120 m. Nem bizonyított, de lehetséges, hogy innen származnak a híres Seuso-kincsek. Szabadbattyán másik híressége a középkorban épült Kula-torony, amely a Csíkvár erődítmény maradványa. Az 1975-ben helyreállított toronyban múzeumi kiállítóhely várja a látogatókat.

Nevezetes látnivalói közé tartozik a közel 7 hektáros természetvédelmi terület, a Cifrakert. A benne található ősplatános több mint negyven védett platánt számlál. A Cifrakert jelentős idegenforgalmi fejlesztés előtt áll. Szabadbattyánban a látnivalók megtekintése mellett szépen kiépült horgásztavon lehet horgászni. A település a falusi turizmus keretében fogad vendégeket.

Nevezetes esemény augusztusban a Falunap.

Polgármesteri Hivatal, Szabadbattyán


Szabadbattyán


Hungary - Szabadbattyán


Ungarn - Szabadbattyán2024. június 22. szombat - 07:31:38