Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A közel 130 000 lakosú megyei jogú város sugárirányban összefutó úthálózata észak felől Szlovákiát, nyugatról Ausztriát, délről a Balatont, keletről pedig Budapestet köti a Kisalföld szívéhez.

Központi fekvése már a római időkben stratégiai szerepet biztosított a város számára. Az egykor vásártartási és árumegállítási joggal rendelkező centrum fokozatosan vált a nyugati irányú kereskedelem központjává. A török korban a város a kereszténység végváraként kulcsfontosságú szerepet játszott Európa védelmében.

Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót.

Győr székesegyháza őrzi ötvösművészetünk remekművét, a Szent László hermát (nemesfémből készült mellszobor formájú ereklyetartót) és Apor Vilmos mártírpüspök, 1997-ben boldoggá avatott vértanú márványszarkofágját. Kevéssé ismert értékek valóságos tárháza a Győri Római Katolikus Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár. Kovács Margit keramikusművész Szentendrével megosztva Győrre, szülővárosára hagyta alkotásainak egy részét és Borsos Miklós sok szobra is a városban látható. Markó Iván neve, korszaka a Győri Balettel együtt szinte fogalommá vált az 1980-as évektől. A város színháza a modern építészet egyedi alkotása, de meghatározója a városképnek a barokk stílus.

A műemlékek közül kiemelkedik még a Püspökvár, Karmelita és Szt. Ignác templomok, Zichy-palota, Ott-ház, Mária-oszlop, Frigyláda-szekrény szobor. Rejtett építészeti értéket képvisel a hajdani kórház Magyar Ispota késő reneszánsz, toszkánoszlopos 2 udvara Borsos Miklós díszkútjával. A város legértékesebb látnivalói a Bécsi kapu tér útvonalon találhatók, Győr óvárosában. Városképileg meghatározó a Városháza eklektikus épülete (1896-1898) 58 m magas tornyával. A barangoláshoz csábító hátteret nyújtanak az ódon utcákban meghúzódó kávéházak, éttermek, panziók, valamint a méltán híres vendéglátás.

Győr fesztiválváros, ahol tavasztól késő őszig kínálják művészeti eseményeiket a fesztiválok. A Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház társulatai, a Győri Filharmonikus Zenekar évadról évadra, estéről estére felejthetetlen művészi élménnyel ajándékozzák meg közönségüket. A lendületesen fejlődő gazdasággal és kereskedelemmel rendelkező pezsgő életű város az üzleti élet szereplőinek találkozására is lehetőséget kínál. Modern üzletközpontok, ünnepi vásárok szolgálják a szórakozni, vásárolni vágyók igényeit.


Győri képek
Győr térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Győrben, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 46db
  • Wellness : 6db
  • Különterem : 12db
  • Családbarát szálláshely : 8db
  • Kutya, macska bevihető : 10db
  • Internetcsatlakozás : 11db
  • Gyógyfürdő a közelben : 14db
  • Szauna : 14db
  • Fedett uszoda : 3db
  • Tévé : 2db


Győr


Hungary - Győr


Ungarn - Győr2024. április 18. csütörtök - 01:01:44