Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Kapuvár, 11 000 lakosú kisváros, mely a 85. számú főútvonal mentén, a Fertő-Hanság Nemzeti Park kapujában, a pomogyi határátkelőtől 15 km-re fekszik.

A település már a XI. sz.-ban erődített volt, a XVI. sz.-ban pedig a Nádasdy-család uradalmi birtoka.

A század eleji műemlék jellegű épületei, az eklektikus stílusú Szt. Anna-templom, a barokk vár a turisták kedvelt kirándulóhelyei.

A város területén két termálkút üzemel. Mindkettőből 70 ºC hőmérsékletű termálvíz nyerhető, mely minősített gyógyvíz. A helyi kórházban az országban egyedülálló szénsavgáz-fürdő segítségével hatékonyan kezelik a végtag betegségben szenvedőket.

A gyógyvíz vegyi összetétele és az orvosi kísérletek alapján idült mozgásszervi betegségek fürdőkezelésére, idült légzőszervi betegségek porlasztásos belélegeztetésére kiválóan alkalmas. 

A Flóra Gyógyfürdő és Lakópark strand- és termálfürdőként funkcionál közel 4 hektár parkosított területen.

Az egész évben üzemelő fedett fürdő és szolgáltató egységek közvetlenül a strand- és termálfürdő szomszédságában találhatóak.

Szolgáltatásaik között szerepel: 2 termálmedence, klórmentes tornamedence, hideg-melegvizes lábfürdő, szauna, kozmetika, masszázs, pedikűr-manikűr, fodrászat, fogászat, 70 fős konferenciaterem, büfé.

Az objektum szabadtéri szolgáltatásai között megtalálható a rőzsekunyhó inhalatóriumon kívül, úszó- és gyermekmedence, mely májustól szeptember végéig áll a strandolni vágyók rendelkezésére.

Kapuvár a kerékpáros turizmus számára is kedvező lehetőségeket nyújt. Kiépített kerékpár-útvonalak csatlakoznak a hansági, fertőparti, és osztrák túraútvonalakhoz.

A Hany Istók nevét viselő Kerékpáros Centrum szolgáltatások széles skálájával és a természet közelségével várja az idelátogatókat. Információs iroda kerékpáros, horgász és egyéb kiránduló programok szervezésével, kulturális programok rendezésével áll a vendégek rendelkezésére. A túrákhoz 40 db kölcsönözhető kerékpár áll készenlétben.

A konferenciateremben színvonalas rendezvények, termékbemutatók, gazdasági és egyéb jellegű konferenciák rendezésére nyílik lehetőség.

Közösségi tereiben Pátzay Pál szobrászművész alkotásai tekinthetők meg. A 2-4 ágyas vendégszobákban egy hosszú túra után kellemes pihenés várja a vendégeket.

Kapuvár népi, népművészeti és építészeti hagyományokban mérhetetlenül gazdag. A höveji csipke, a kapuvári verbunk, rábaközi népviselet, méltán országos hírű.

 A város minden év júliusában Anna-napkor rendezi háromnapos kulturális rendezvénysorozatát, a „Kapuvári Napokat”. Az igazi fesztiválhangulatot a város művészeti és hagyományőrző csoportjainak színvonalas műsorai garantálják, melyek felejthetetlen szórakozást nyújtanak minden korosztálynak.

A Rábaközi  Művelődési Központban színházi előadások, hangversenyek, néptánc, fúvószenei fesztiválok, irodalmi esték, kiállítások, vásárok várják az érdeklődőket.


Kapuvári képek
Kapuvár térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Kapuváron, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 7db
  • Különterem : 6db
  • Kutya, macska bevihető : 3db
  • Internetcsatlakozás : 1db
  • Gyógyfürdő a közelben : 6db
  • Étterem : 3db
  • Légkondicionálás : 3db
  • Tenisz : 3db
  • Lovaglás : 3db
  • Tévé : 7db


Kapuvár


Hungary - Kapuvár


Ungarn - Kapuvár2024. május 25. szombat - 20:11:49