Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Mintegy 60 000 lakosú város a Zala folyó partján. Megyeszékhely, nevét az égerfáról kapta.

Első írásos említése 1247-ből való. A belvárosban található római katolikus plébániatemplom (1760) barokk, 44 m magas tornya több korszakban a város jelképe volt.

A Göcseji Múzeum Zala megye történetét mutatja be. Alagsorában Németh János, Munkácsy-díjas keramikus művész göcseji népi hagyományokból táplálkozó kerámiái tekinthetők meg.

Érdemes meglátogatni a Göcseji Falumúzeumot és a mellette található Finnugor Néprajzi Parkot és mindezek szomszédságában az országban egyedülálló Olajipari Múzeumot. A kilátóként és presszóként üzemelő TV-torony közelében található Aranyoslapi forrás és az Azáleás-völgy védett természeti értékek. A parkerdő és a csácsbozsoki arborétum kitűnő kirándulási lehetőségeket kínál.

A város északi határában, a Gébárti-tó partján, parkosított környezetben kellemes kikapcsolódási lehetőség nyílik a fürdőzők, vízisportot kedvelők és horgászok számára. A tó körüli területen sétautak vezetnek, félszigetén szabadtéri strand található. A tó közelében festői környezetben helyezkedik el egy rönkfa apartmanházakból álló, egész évben üzemelő kemping.

A Gébárti-tótól keletre épült fel az  AquaCity Vízicsúszda és Élménypark, ahol számos kisebb-nagyobb csúszda és változatos élményeket kínáló különleges medence nyújt szórakozást kicsiknek és nagyoknak. A csúszdadombon épült kilátóról a város és a dimbes-dombos zalai táj csodálatos panorámája tárul a vendégek elé.
Az AquaCity szomszédságában hang- és fényterápiás, fedett termálfürdő várja a termálvíz kedvelőit. A fürdőt boltívek és üvegkupolák jellemzik, a családokat három élmény-, két termálvizes ülő- és három gyermekmedence fogadja az év minden időszakában.
A téli sportokat kedvelőket a városban a Jégcsarnok várja.


Zalaegerszegi képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Zalaegerszegen, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 19db
  • Wellness : 5db
  • Különterem : 2db
  • Családbarát szálláshely : 13db
  • Kutya, macska bevihető : 7db
  • Internetcsatlakozás : 17db
  • Gyógyfürdő a közelben : 3db
  • Szauna : 2db
  • Étterem : 8db


Zalaegerszeg


Hungary - Zalaegerszeg


Ungarn - Zalaegerszeg2024. május 22. szerda - 10:11:28