Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Nagytevelben:   Szállás - Látnivaló

A falu a Bakony lábánál fekszik, ott ahol a Pápai-síkság és a Bakonyalja találkoznak, csodálatos környezetben, 10 km-re Pápától. Lakossága mintegy 580 fő.

Német nemzetiségi község, lakói ma is őrzik történelmi hagyományaikat. A XVIII. században híres volt takácsipara.

A római katolikus templomot 1770-1775 között a zirci cisztercita rend barokk stílusban építtette. A Kálvária fülkéiben látható a 14 stációkép. Az első vagy régi iskola ma egy kétszintes épület. Egy részét az egykori falusi paraszti élet használati tárgyait bemutató múzeum foglalja el, másik földszinti felében a kisebbségi ház található. A községháza, a polgármesteri hivatal, valamint a nemzetiségi óvoda egy épületben kapott helyet. A település határában, a 35 hektáros víztározó partján népszerű a kiépített strand sátorozóhelyekkel. A település turistaházához épült egy tornacsarnok, amely kiváló helyszíne edzőtáboroknak, egyéb sportrendezvényeknek. 2006-ban elkészült a sportpálya melletti salakos teniszpálya is.

Nagytevel kiemelkedő rendezvénye augusztusban a Német Nemzetiségi Fesztivál, és júniusban a Falunap. Nagytevelből jelzett turistaút vezet Bakonybélbe.


Nagyteveli képek
Nagytevel térkép nagyítása >>


Nagytevel


Hungary - Nagytevel


Ungarn - Nagytevel2021. október 20. szerda - 06:20:35