Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Lenti az ország és Zala megye délnyugati csücskében, a szlovén, a horvát és az osztrák határ közelében három tájegység: Őrség, Göcsej, Hetés találkozásánál fekszik.

Lentiről az első írásos nyomok a középkorból származnak. Lenti napjainkban egy hangulatos kisváros képét mutatja, ahol a kereskedők és a vendéglátók gasztronómiai és borkülönlegességekkel, valamint helyi specialitásokkal várják az idelátogatókat. A város életében jelentős szerepet játszik az idegenforgalom. A környezeti kultúra, a tiszta levegő, a nagy kiterjedésű érintetlen természet idecsábítja az utazókat.

A város büszkesége a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark, mely 4 hektár zöld területen 5 szabadtéri és 3 fedett medencével várja a látogatókat. Vize Európa-szerte ismert. Kiválóan alkalmas degeneratív gerinc- és ízületi elváltozások és egyéb mozgásszervi betegségek kezelésére. A gyógyvíz hatását a Szent György energiapark pontjai egészítik ki, melyek segítségével hatékonyabban tudnak a vendégek feltöltődni, pihenni és gyógyulni (Táncsics u. 2/A, tel.: (92) 351-770). 

2004 júliusában került felavatásra a termálfürdő 1340 m2 vízfelületű élménymedencéje. Az új medencében vadvízáram, masszázspadok, nyakzuhany és egy 74 m hosszú óriáscsúszda alkotják az élményelemeket. Külön érdekesség a medence körül kialakított mediterrán hangulatot idéző pálmakert élő pálmafákkal.

 A Termálkemping 1989-ben
közvetlen a termálfürdõ mellett nyitotta meg kapuját a vendégek előtt. A kempingben a parcellákat zöld sövény választja el egymástól. A nemrég felújított, mennyezetig csempézett vizesblokkban padlófűtés teszi lehetővé az egész éves nyitva tartást. A kemping a német autóklub (ADAC) kitüntetett kempingje, mely kitüntetéssel Magyarországon csak néhány kemping rendelkezik.

Látnivalók: XII. századi vár maradványai (egyik fennmaradt saroktornya, szép, dongaboltozatos pincéjével) és a Szent Mihály-templom (XVII. sz. barokk), (Dorfmeister-freskók, barokk Szentháromság-szobor), Hagyományok Háza (18-19. századbeli népi értékek gyűjteménye), Göcsej kincsei az erdő és a fa erdészeti kiállítás, Sárberki horgásztó, Lenti Parkerdő, melynek különleges a tavaszi virágpompája. Ezerszám nyílik a hóvirág, tavaszi tőzike és késő tavasszal megcsodálhatjuk a kockás kotuliliomot is.


Lenti képek
Lenti térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Lentiben, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 16db
  • Wellness : 7db
  • Különterem : 5db
  • Családbarát szálláshely : 10db
  • Kutya, macska bevihető : 3db
  • Internetcsatlakozás : 2db
  • Gyógyfürdő a közelben : 13db
  • Szauna : 7db
  • Fedett uszoda : 6db


Lenti


Hungary - Lenti


Ungarn - Lenti2024. június 18. kedd - 14:54:40