Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Kunmadarason:   Látnivaló

Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti részén, a történelmi Nagykunság északi szegletében fekszik, közel a Hortobágyhoz. A 6024 fő lakosú település Karcagtól 16 km távolságra van. Közúton a 34. számú úton, vasúton a Karcag-Tiszafüred vonalon közelíthetjük meg.

A településre a mai napig hatnak a nagykunsági mezővárosi sajátosságok. A református vallás mindig is meghatározó volt itt, ezt jelzi a nagyméretű erődszerű református templom (Kálvin út 4.). A jelenleg is látható templom a XVIII. században épült. A hozzáépített hatalmas méretű torony visel leginkább barokk stílusjegyeket, mivel a templomot az 1860-as években átalakították. Itt őrzik azt a széket, melyben Kossuth Lajos foglalt helyet, amikor Kunmadarason tartózkodott. A község keleti szélén, a Bibó István utca 1. szám alatt műemlék jellegű népi lakóház áll, melyet a XVIII. század végén építettek (Kossuth-ház).
A főtéren áll az emeletes községháza, melyet 1890-ben eklektikus stílusban építettek. A település gazdag természeti értékekben, hisz a Kunmadarasi-puszta és a Kunkápolnási mocsár a Hortobágyi Nemzeti Park része. Országos jelentőségű védett területek. Igazi háborítatlan puszta van itt gazdag növény- és állatvilággal.

A tájegység legszebb és legértékesebb területe a Kunmadaras határában lévő 3000 hektáros Kunkápolnási mocsár, ami csak a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósága engedélyével látogatható. Kunmadaras életében fejlődést hozhat a volt szovjet katonai repülőtér hasznosítása.


Kunmadarasi képek
Kunmadaras térkép nagyítása >>


Kunmadaras


Hungary - Kunmadaras


Ungarn - Kunmadaras2024. július 16. kedd - 09:16:28