Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

23 000 lakosú jellegzetes alföldi mezőváros a 4-es főút mentén. A Nagykunság központja, története a XIII. századi mongol pusztításig nyúlik vissza.

A 4-es sz. főút mellett található a Kun-emlékhely, amely a kunok betelepülésének állít emléket, a környék sajátosságait pedig a Nagykun Tájház mutatja be.

A híres néprajztudósról elnevezett Györffy István Nagykun Múzeumban a helytörténeti gyűjteményen kívül gazdag néprajzi és népművészeti kiállítás látható. A város ma is híres fazekasságáról: a Fazekasházban a világhírű népművész, Kántor Sándor hagyatékával ismerkedhetünk meg. A Kézművesek Házában a Nagykunságban élő kézművesek alkotásai láthatók.

Az Orvostörténeti és Patika-kiállításban a Patika eredeti, százéves berendezése, orvosi műszerek és eszközök találhatók. Karcag szívében, a Kossuth téren áll az 1743-ban épült, majd 1793-1797 között átépített református templom.

A görög kereskedők egykori jelenlétét igazolja a szép ikonosztázú görög templom, amelyben értékes XVIII. századi szertartáskönyvek is láthatók. A város kecses katolikus temploma a századfordulón épült.

Kiemelkedő városi programok: Kováts Mihály Emléknapok (májusban), Karcagi Birkafőző Verseny (júniusban), Nagykunsági Kulturális Napok (augusztusban), Karcagi Lovas Napok (októberben).

A gyógyvizű fürdő vize kiválóan alkalmas mozgásszervi, nőgyógyászati és egyes bőrbetegségek kezelésére. Az élményfürdő és az uszoda kellemes felüdülést kínál a vendégeknek.

A Világörökség részévé nyilvánított Hortobágyi Nemzeti Park déli fogadó kapuja a Szélmalmi Fogadóház, mely az ökoturizmus kedvelőinek szolgál pihenőhelyként. Horgászásra és vadászatra is van lehetőség.

Érdekes látnivaló a rackanyáj, amely a régi 4. sz. útról közelíthető meg. A város természeti értékei közül kiemelkedik a DEAC Karcagi Kutatóintézet Arborétuma. Karcag a legendák földje.

A város határában kunhalmokhoz, dűlőutakhoz, kutakhoz legendák kötődnek. Karcag a művészek városa. Igen sok alkotó él a településen, köztük költők, írók. Sok festő, grafikus dolgozik itt, de vannak fafaragók, nagyszerű bútorkészítők, híres fazekasok, remek csipkeverők, kunhímzést és szűrhímzést készítő népművészek. Itt él és alkot Győrfi Sándor Munkácsy- és Mednyánszky-díjas szobrászművész is.

Karcag a szobrok városa. Nagyon sok szobor díszíti a Nagykunság fővárosának köztereit, középületeit, főleg a városközpontot. Ezenkívül díszkutak, csobogók, fából és kovácsoltvasból készült díszkapuk teszik hangulatosabbá az utcákat, közöket. Karcag a muzsika, a nóták városa.

Nagyszerű helyi zenekarok, énekkarok adnak koncerteket, nyaranta térzenét is.

Karcag jóízű város. Itt élnek a legjobb birkapecsenyét főző szakácsok, híresek a pásztorételek, például az öreglebbencs, az éttermekben igazi csemege a bojtáravató pecsenye, s vannak olyan karcagi asszonyok, akik még húsz-huszonöt féle kalácsot tudnak sütni. Karcag tehát jóízű város. Jöjjön el, kóstolja meg!


Karcagi képek
Karcag térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Karcagon, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 1db
  • Wellness : 1db
  • Különterem : 1db
  • Kutya, macska bevihető : 2db
  • Internetcsatlakozás : 1db
  • Gyógyfürdő a közelben : 1db
  • Szauna : 1db
  • Étterem : 1db
  • Légkondicionálás : 1db
  • Konferenciatechnika : 1db


Karcag


Hungary - Karcag


Ungarn - Karcag2024. április 23. kedd - 10:43:19