Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A 3200 lelket számláló alföldi város a Tisza-tó jobb partján, Heves megye déli részén helyezkedik el.

1323-ban említik először, több neves történelmi család birtoka is volt. Az iit élő emberek életét minden korban meghatározta a Tisza folyó közelsége.

A Vízerőmű európai mértékkel mérve is jelentős műtárgy a tározó és a vele összefüggő öntözőrendszer megépítése jelentős hatással volt a település gazdaságára és idegenforgalmára. A 127 km2-es, szigetekkel tarkított tározó vízfelülete természetközeli üdülést biztosít, kiváló lehetőség a vízisportot kedvelők számára. Gazdag és változatos halállományával a horgászok paradicsomává vált.

A régió közlekedési vérkeringésében és térségi társulásaiban elfoglalt központi szerepe által 2005. július 1-től Kisköre városi rangra emelkedett. Rekreációs Központja a mozgásszervi és reumatikus betegségben szenvedők gyógyítását végzi. Színvonalas kereskedelmi és vendéglátó egység teszi teljessé a lakosság és a turisták kiszolgálását. A falumúzeumban érdekes helytörténeti gyűjtemény látható. A város temploma 1777-ben késő barokk stílusban épült.

A változatos vízfelület ritka madárfajoknak ad otthont. Két kemping, szabadvizű strand és több szállásadó magánház várja az ideérkező vendégeket.


Kiskörei képek
Kisköre térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Kiskörén, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 2db


Kisköre


Hungary - Kisköre


Ungarn - Kisköre2024. április 16. kedd - 03:52:10