Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A 9000 lakosú város a Nagykunság északi peremén fekszik, a Tisza-tótól délre 10-12 km-re.

A városnak természetvédelmi értéke a határában lévő kunhalmok, illetve a külföldi turisták által is kedvelt termálfürdő a szabadidőparkban.

Kunhegyes központjában található az Alföld legnagyobb kéttornyú református temploma, melyet Hild József tervezett. Szomszédságában áll a műemlék jellegű, barokk stílusú városi könyvtár, a Szolnok-Debrecen-Erdély közötti egykori "sóút" tárgyi emléke.

A városháza előtti parkban a Kun emlékmű, a református templom kertjében a XX. század áldozatainak emlékműve látható - mindkét mű Győrfi Lajos szobrászművész alkotása. Népi műemlék a település határában álló Komlóssy-féle szélmalom 1859-ből. Műemlék jellegű a város római katolikus temploma is, melyben egyedülálló miseruha-gyűjtemény található.

A szabadidő eltöltése igen kellemes és sokrétű lehet a településen, a tájban felüdülést lelnek a hobbi-turizmus szerelmesei is: a kerékpárosok, a vadászok, a horgászok és a lovaglást kedvelők is.

Mindezeket segíti a városban működő Kunhegyesi Falusi Turizmusért Egyesület  tevékenysége és  a 3 csillagos 4 Sport Hotel. A Tisza-mentén élő lakosság hagyományőrző, az alföldi népi kultúra értékeit ápoló emberek. A népi kézművesség, a néptánc, a pákászat, a halászat az élő népi kultúra fontos elemei.

A település kiemelkedő, turistákat is vonzó programjai, rendezvényei: Jászkun Citeratalálkozó, Legénybot Alkotótábor, Mihály-napi Sokadalom, Szélmalom Kerékpáros és Gyalogos teljesítménytúra, Horgászverseny, Strandröplabda Bajnokság, Konok Kunok Népi Játékok, Ikrek Hava - Ikrek Napja, Aratónap, Motoros találkozó, a Kun Kupa nemzetközi ifjúsági labdarúgó-torna eseményei.


Kunhegyesi képek
Kunhegyes térkép nagyítása >>


Kunhegyes


Hungary - Kunhegyes


Ungarn - Kunhegyes2024. július 24. szerda - 12:06:49