Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A Bakony-hegység északi részén, a cseszneki vár szomszédságában, Zirctől 15 km-re, a Dudar- és az Aranyos-patak mentén terül el. A közel ezer lakosú települést 1392-ben említették először írásos források. A dombok között megbújó falut erdei fenyő, hatalmas bükk és tölgyerdők teszik vonzóvá és változatossá.

A jelzett turistautak jó túrázási lehetőséget kínálnak többek között a cseszneki vár környékére, Gézaházára, az Ördög-árok szakadékához, az Ördög-réttől a legendás Kőpince-barlanghoz.

A településhez tartozó Hajmás-puszta halastavában horgászásra is lehetőség van. A Művelődési Házban megnyitott teleház is egyre népszerűbb.

Bakonyszentkirály katolikus és református temploma is a XVIII. század végén épült. A református templom előkertjében 1996-ban millecentenáriumi emlékkövet állítottak. A kő érdekessége, hogy egy középkori szentély falmaradványaiból való. Emlékmű őrzi a templomok előkertjében az I. és II. világháborúban elhunyt hősök nevét is.

A község szülötte Szabó István műfordító, az MTA tagja, aki elsősorban a görög klasszikusok fordításával szerzett érdemeket. Bakonyszentkirályon nyugszik Pálos Rozita költőnő és Nagy Bálint parasztköltő is.


Bakonyszentkirályi képek


Bakonyszentkirály


Hungary - Bakonyszentkirály


Ungarn - Bakonyszentkirály2024. május 28. kedd - 22:44:18