Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Bakonybánkon:   Látnivaló

Az 540 fős község a Bakonyalja és a Kisalföld, valamint Komárom-Esztergom megye, Veszprém megye, Győr-Moson-Sopron megye hármas megyehatárán helyezkedik el.
Mint a Bakony északi kapuja, mindig fontos volt a történelem során hadat viselők számára. Bakonybánk területén római kori leletek is előkerültek, köztük egy rézből készült Bacchus-fej, mely most a pannonhalmi apátság gyűjteményében látható. Első írásos említése 1340-ből származik. A nevének alapjául szolgáló személynév a bán méltóságnévből származik. A többutcás úti falu alatt folyik a cuhai Bakony-ér, a Bakony egyik jelentős vízfolyása. Bakonybánkot túrázásra alkalmas, tiszta, egészséges környezet övezi, halastava a horgászoknak nyújt kellemes kikapcsolódást.
Látnivalói: a legrégebbi építménye a műemlék jellegű barokk római katolikus templom, mely a 18. századból származik; az 1807-ben épült Bezerédy-ház, amely ma könyvtárként működik; a falu képét és hangulatát meghatározó Hunkár-kastély, melyet 1780 körül építettek copf stílusban és parkjában több faritkaság is látható; az 1922-ben emelt Stróbel-kastély és a benne berendezett Bánki Donát Emlékszoba, mely a falu híres szülöttének állít emléket; a Bánki Donát-emlékpark, melyben megtekinthető egy Bánki-féle vízturbina.

Bakonybánk térkép nagyítása >>


Bakonybánk


Hungary - Bakonybánk


Ungarn - Bakonybánk2022. január 20. csütörtök - 08:39:33