Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Esztergom első magyar királyunk, Szent István szülő- és koronázási városa, de a magyar katolikus egyház központja is. Komárom dicső hajózási múltjáról Jókai Mór regényei és hazánk egyetlen tengerészeti múzeuma mesél. A kirándulók csodálatos tájakon kalandozhatnak a Dunakanyarban és a tatai Öreg tó partján.

A megyeszékhely, Tatabánya mellett zajlott a legenda szerint a honfoglalás egyik jelentős csatája (Árpád és Szvatopluk között), erre emlékeztet a Kő-hegyen felállított Turulmadár-szobor, amely 15 méteres fesztávolságú szárnyával Európa legnagyobb ércmadara.

Az Árpád-kori Magyarország királyi székvárosa volt Esztergom. A Várhegyen román alapú, gótikus és reneszánsz stílusú egykori királyi várban kapott helyet a Vármúzeum. A középkori épületrészekben figyelemre méltó freskómaradványokat is láthatunk. A vértesszentkereszti apátsági rom és a dömösi prépostság szintén a román építészet remeke.

A megyében találták meg a vértesszőlősi előember, Samu közel félmillió éves tarkócsontját, lakhelyét és pattintott kőeszközeit, ám a városok ipari műemlékekben is gazdagok. Tatabányán ipari skanzent hoztak létre a bánya egyik aknájánál, ahol szabadtéri gépbemutatókkal, bányászlakásokkal, és bejárható bányatérrel várják az érdeklődőket. Az esztergomi Duna Múzeum, vagyis a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum hazánk vízgazdálkodásának múltját mutatja be.

A Duna két partját védő erődrendszer tagja a Komáromban található három újkori erőd is. A legrégebbi a középkori alapokra épült Csillagerőd, amelyet széles vizesárok védett; az Igmándi és a Monostori erődöt pedig lőréses folyosók. Ez utóbbiban múzeumot alakítottak ki.

Az Esztergomot és Párkányt összekötő Mária Valéria-hidat néhány évvel ezelőtt építették újjá, a hídfőnél álló felújított Vámszedőházban a híd történetével és az építéssel kapcsolatos dokumentumokat mutatják be.

Magyarország legnagyobb temploma az esztergomi bazilika, amely klasszicista stílusban épült, Hild József tervei alapján. Liszt Ferenc a templom felszentelésére írta az Esztergomi misét, melyet maga vezényelt az ünnepségen. Altemplomában van eltemetve többek között Vitéz János és Mindszenty József. A székesegyházhoz tartozik a Bakócz-kápolna, a magyarországi reneszánsz legértékesebb alkotása.

A világ zajától Oroszlány-Majkpusztán a Kamalduli remeteségbe vonulhatunk el. A ma apartmanként üzemelő barokk stílusú cellaegyüttes, templom és apátsági épület a némasági fogadalmat tett kamalduli rend ősi reguláinak megfelelően épült.

Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Komárom-Esztergom megyében, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 87db
  • Wellness : 13db
  • Különterem : 23db
  • Családbarát szálláshely : 32db
  • Kutya, macska bevihető : 25db
  • Internetcsatlakozás : 36db
  • Gyógyfürdő a közelben : 28db
  • Szauna : 23db
  • Fedett uszoda : 6db
  • Étterem : 41db
Komárom-Esztergom megyében:


Komárom-Esztergom megye


Hungary - Komárom-Esztergom county


Ungarn - Komitat Komárom-Esztergom2024. május 24. péntek - 09:03:10