Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Ácson:   Látnivaló

A 7275 lakosú város Észak-Dunántúlon, Komárom-Esztergom megye északnyugati részén, Komáromtól 10 km-re nyugatra fekszik és a Komárom-Bábolna Kistérséghez tartozik.

Ács földrajzi elhelyezkedése révén rendkívül jó közlekedési adottságokkal rendelkezik hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt, mivel a területén fut az M1 autópálya, mely Nyugat-Európa és Közel-Kelet között a legfontosabb piaci folyosó.

A település igen gazdag természeti értékekben. Az Ácsi-erdő néven ismert erdőség, a téltemető (Eranthis) hazánkban legkiterjedtebb élőhelye, a Hétvezér-facsoport, a törökmogyoró-fasor, a concópusztai park fakülönlegességei, valamint az aranymosásra alkalmas dunai partszakasz helyi, illetve országos védettséget élveznek.

Ács szélén festői környezetben található a Malom-tó, mely horgászparadicsom az idelátogatóknak. 1802-ben átépített késő barokk református temploma románkori részleteket őrzött meg. A katolikus templom a XVII. században épült, oltárképe a majki remeteségből került a községbe. Az Emlékparkban a II. világháborúban életüket vesztett mártírok tiszteletére felállított emlékmű és az 1956-ban elesettek emlékére emelt kopjafa tekinthető meg. A Zichy-kastély, korábban Esterházy-kastély, XIII. századi épületrészt tartalmaz, de bal szárnya viszont XVII. századi kiegészítés, műemléki védettséget élvez.


Ácsi képek
Ács térkép nagyítása >>


Ács


Hungary - Ács


Ungarn - Ács2021. október 19. kedd - 08:56:29