Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
 V. kerületben:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás - Konferencia-helyszín - SZÉP-kártya elfogadóhely

V. kerület polgármesteri hivatala (Belváros-Lipótváros)
302118f.jpg
302118h.jpg
302118k1.jpg
302118k3.jpg
302118k4.jpg

Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 4.
Email: polgarmester@belvaros-lipotvaros.hu
Web: www.belvaros-lipotvaros.hu
Tel: (1) 318-5990 Fax: (1) 317-4672


 

Településleírás:

Belváros-Lipótváros Budapest V. kerülete. A Belváros Pest ősi városmagja, helyén az őskorban is volt település, itt alakult ki a Duna egyik fontos átkelőhelye. A fokozatosan fejlődő város az évszázadok során többször elpusztult, de az újjáépítések során egyre szépült, egyre gazdagodott. Az 1838. évi árvíz után a "Szépítő Bizottmány" igen sokat tett a korszerű városkép kialakítása érdekében. A város ekkor klasszicista arculatot kapott. Ebben az időszakban épült a Deák téri evangélikus templom, a Vármegyeháza és a Lánchíd. A reformkorban e városrész kávéházaiban, vendéglőiben találkoztak a politikai, irodalmi, tudományos élet szereplői (Duna-parti Kremnitzer Kávéház, Pilvax). A XIX. század második felének és a századfordulónak rohamos fejlődését jelzik az ekkor épült hidak és nevezetes épületek is: a Ferenc József híd (ma Szabadság híd), az Erzsébet híd, az Akadémia épülete, a Parlament, a Gresham-palota. A Belváros kerületéhez 1950-ben csatolták a Lipótváros Szent István körútig nyúló területét. Az V. kerület, a Belváros ma is a szellemi, a politikai és kulturális élet valamint az idegenforgalom központja. Önkormányzata azon munkálkodik, hogy mind az itt élők, mind az idelátogatók otthon érezzék magukat.

Testvérváros:

Berlin, Charlottenburg, Wilmersdorf (Németo.), Rahó (Ukrajna), Rozsnyó (Szlovákia), Gyergyószentmiklós, Énlaka, Torockó (Románia), Mondragone (Olaszo.), Topolya (Szerbia-Montenegró), Krakkó I. kerülete, Prága II. kerületeV. kerület polgármesteri hivatala (Belváros-Lipótváros) - BUDAPEST (Polgármesteri hivatal: Polgármesteri hivatal)


V. kerület polgármesteri hivatala (Belváros-Lipótváros) - Hungary - BUDAPEST (Town Hall: Mayor's Office)


V. kerület polgármesteri hivatala (Belváros-Lipótváros) - Ungarn - BUDAPEST (Bürgermeisteramt: Bürgemeisteramt)2020. február 19. szerda - 21:32:19