Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Debrecen több mint 200 000 lakosú megyei jogú város. Magyarország második legnagyobb városa, a keleti országrész tudományos és kulturális központja, fesztiválváros.

Vasúton a legkényelmesebben InterCity járattal közelíthető meg, közúton az M3-as autópályán, a 4-es, a 47-es főutakon, míg légi úton a Debreceni Repülőtérre érkezhetnek a vendégek.

Debrecen történelme folyamán két alkalommal - 1849-ben és 1945-ben - volt az ország fővárosa. Főterén, a Kossuth téren áll Debrecen jelképe, a Református Nagytemplom, ahol 1849. április 14-én Kossuth Lajos felolvasta a Függetlenségi Nyilatkozatot.

A templom tornyából csodálatos kilátás nyílik a városra. A Nagytemplom mögött található a Református Kollégium, amely 1538 óta folyamatosan működik, s ahol a magyar kultúra legkiválóbbjai tanultak.
Az intézményben Református Levéltár, valamint Iskolatörténeti és Egyházművészeti Múzeum is működik. Nagykönyvtárának egyes ritkaságai Európában, sőt a világon is egyedülállóak, bibliagyűjteményében több mint 250 nyelven olvasható a Szentírás.

A kollégium szomszédságában van a város legrégebbi tere, a megújult Déri tér, mely hangulatos csobogóival, kényelmes padjaival Debrecen egyik meghitt zugává vált.

Az 1926-28 között épült Déri Múzeumban gazdag régészeti, néprajzi, kulturális, helytörténeti gyűjteménnyel, történelmi relikviákkal ismerkedhet meg az érdeklődő. A múzeum legnagyobb vonzereje a világhírű Munkácsy-trilógia (Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt, Golgota).

A Debreceni Irodalmi Múzeum a város gazdag irodalmi hagyományait gyűjti össze, közel ötvenezer tárgyat, kéziratot és műalkotást láthatunk Csokonai Vitéz Mihály korától napjainkig, de jelentős gyűjteménnyel rendelkezik a Holló László Emlékmúzeum és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum is.

A népművészet iránt érdeklődők a Tímárházban a hagyományos népi mesterségek mellett a kortárs alkotók munkásságával is megismerkedhetnek. A műhelysoron bekukkanthatnak a szűrrátétes, a viseletvarró, a hímző, a fazekas, a kékfestő mesterek "titkaiba" és megnézhetik, hogy milyen is a csipkeverés mestersége, sőt, elkészítésüket akár ki is lehet próbálni.

A város legszebb részén, a Nagyerdőn található az 1912-ben alapított Debreceni Egyetem. A neobarokk épület méltóságát az előtte elterülő, francia stílusban tervezett, monumentális park is emeli, hírneves prédikátorok szobraival, hatalmas méretű szökőkúttal.

Debrecenben egész évben színvonalas szórakozási lehetőséget nyújtanak a különböző események, fesztiválok és koncertek. Évente több százezren látogatnak a városba többek között a Debreceni Virágkarneválra és Karneváli Hétre (augusztus 15-21.), a Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválra, a Debreceni Jazznapokra, a Költészeti Fesztiválra, a Tavaszi- és Őszi Fesztiválra, a Debreceni Pulykanapokra és a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyre.

Hazánk legelső védett természeti területe az 1082 hektáron elterülő debreceni Nagyerdő.

Itt található az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont a 2003-ban átadott új fedett Mediterrán Élményfürdővel, valamint a Vidámpark, az Állatkert és a helyiek egyik kedvenc pihenőhelye, a Békás-tó.

A környéken több hangulatos étterem ízletes magyaros ételekkel, kemencében sült finomságokkal várja vendégeit.

Debrecent napjainkban dinamikus fejlődés jellemzi. Felépült a 8 ezer férőhelyes, multifunkcionális Főnix csarnok, ahol egymást érik a hazai és nemzetközi sport- és kulturális rendezvények és egy egész évben használható Debreceni Jégcsarnokkal is gazdagodott a város.

2006-ban elkészült a világversenyek rendezésére is alkalmas, több medencés fedett versenyuszoda és megnyitotta kapuit a keleti országrész legnagyobb konferenciaközpontja, az 1150 fő befogadóképességű Kölcsey Központ is. Ebben az épületegyüttesben található a város legfiatalabb szállodája, a négycsillagos Hotel Lycium és új, 3 szintes galériája a MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ).

Az ország második legnagyobb városának megújulása folytatódik, újjávarázsolt épületek, újonnan kialakított terek és épületek, virágpompás parkok teszik Debrecent továbbra is kellemes vidéki nagyvárossá.


Debreceni képek
Debrecen térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Debrecenben, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 40db
  • Wellness : 10db
  • Különterem : 9db
  • Családbarát szálláshely : 14db
  • Kutya, macska bevihető : 5db
  • Internetcsatlakozás : 16db
  • Gyógyfürdő a közelben : 10db
  • Szauna : 5db
  • Fedett uszoda : 2db
  • Tenisz : 2db


Debrecen


Hungary - Debrecen


Ungarn - Debrecen2024. július 25. csütörtök - 05:17:26