Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

189 263 lakosú megyei jogú város, Észak-Magyarország központja, az ország harmadik legnagyobb városa. Legismertebb városrészei közé tartozik Lillafüred, Ómassa, Diósgyőr, Miskolc-Tapolca, Bükkszentlászló és Görömböly, amelyek kedvelt idegenforgalmi célpontok.

A város legjelentősebb műemléke a XIII. századi diósgyőri vár helyén épült XIV-XV. századi erődítmény, benne a Diósgyőri Vármúzeummal.
A várban panoptikum, fegyverkiállítás, éremverde, valamint hétvégenként haditorna bemutató, íjászat várja a látogatókat.
Értékes egyházi épületek az avasi gótikus református templom (1410, 1780-ban bővítve), a mellette álló reneszánsz harangtorony 1570-ből, a barokk római katolikus ún. mindszenti-templom (1743), a barokk minorita templom és rendház (1734), a késő barokk evangélikus templom (1797), a copf stílusú magyar ortodox templom (1788), a késő klasszicista görög katolikus templom (1868) és a romantikus zsinagóga 1863-ból.
Kiállítóhelyek: Herman Ottó Múzeum, Miskolci Galéria, Központi Kohászati Múzeum, a Magyar Ortodox Egyházi Múzeum. A Megyeháza barokk stílusú épületét (1727) 1836-ban klasszicista stílusban építették át. A Városháza romantikus stílusú (1860).

 
Miskolc (Tapolca) Európa különleges üdülőhelye, ahol a természet csodát alkotott. A tapolcai ősparkban található a páratlan barlangfürdő, a nagy vízfelülettel rendelkező strandfürdő és csónakázótó.
A barlangfürdő párolgó, gyógyító meleg vize a barlang kristálytiszta levegőjével együtt jótékony hatású a légutakra. Tapolca minden évszakban kikapcsolódást biztosít látogatóinak. Legismertebb állandó rendezvényei: Diósgyőri Várjátékok (május), "Bartók+..." Miskolci Nemzetközi Operafesztivál (június), Kaláka Folkfesztivál (július), Nemzetközi Dixieland Fesztivál (július), Középkori Várnapok Diósgyőrben (augusztus).

Lillafüred

Miskolc páratlan szépségű üdülőkörzete a Garadna vizéből duzzasztott Hámori-tó körül. A Palotaszálló Közép-Európa egyik legszebb romantikus épülete. Az üdülőhely nevezetességei még a függőkert, a Szent István cseppkőbarlang és az Anna mésztufa-barlang, valamint a József Attila által megénekelt vízesés. A közeli Alsó-Hámorban található az 1906-ban feltárt Szeleta-barlang a jégkori ember kultúrájának leleteivel.

Az újmassai őskohó a XVIII. századi ipartörténet nevezetessége. A Herman Ottó Emlékház a Bükk geológiai és botanikai érdekességeit segít megismerni. A Csanyik-völgyben 20 ha területen elterülő Állatkert közel 150 állatfajt mutat be.

Miskolctapolca

Miskolchoz tartozó fürdőtelep. Természeti szépségekben gazdag környezetben fekvő termál-, tavi- és barlangfürdője egyedülálló, 27-31 °C-os gyógyforrásokkal. Az 5,7 hektáros fürdőparkban csónakázótó, strandfürdő található.


Miskolci képek
Miskolc térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Miskolcon, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 46db
  • Wellness : 9db
  • Különterem : 12db
  • Családbarát szálláshely : 25db
  • Kutya, macska bevihető : 15db
  • Internetcsatlakozás : 21db
  • Gyógyfürdő a közelben : 28db
  • Szauna : 14db
  • Fedett uszoda : 5db
  • Étterem : 6db


Miskolc


Hungary - Miskolc


Ungarn - Miskolc2024. július 16. kedd - 11:34:04