Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A Zala völgyében fekvő, változatos történelmi múltra visszatekintő község varázslatos tájával és 43 °C-os termálvizével évek óta a pihenni és gyógyulni vágyók úticélja.

A nemrég átadott élményfürdője miatt méltán nevezik a családok fürdőjének. A település Balatonhoz, Hévízi-tóhoz, a horvát, szlovén és osztrák határhoz való közelsége, a völgy nyugalma és kellemes klímája egyaránt vonzóvá teszi ezt a négy hektáron elterülő gyógy- és élményfürdőt.

Kehidakustány megépült szállodáival, panzióival, kempingjeivel felkészült a vendégek egész éves fogadására.

A község nevét az 1222-es Aranybullában említik először. 1824-től itt élt az első független magyar kormány igazságügyminisztere, a szabadságharc utáni passzív ellenállás vezetője, Deák Ferenc. A Deák-kúria felújításra került, és 2004 tavaszától méltó kiállítással várja az emlékhelyet felkeresőket. A kehidai temetőben található a község ősi temploma, amelyet a XIII. században építettek, később a Deák család temetkezési helye lett, ma kápolna. Kustány főutcáját díszíti a zalai népi építészet hagyományait őrző fa harangláb, melyben ma is kézzel harangoznak. A település bevételi forrása régen csak a mezőgazdasági tevékenységből származott. Az 1980-as évek elején feltárt termálvíz a község életét gyökeresen megváltoztatta. A termálvizes fürdő egyre népszerűbb lett úgy a magyar, mint a külföldi vendégek körében. A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőben jelenleg 5 szabadtéri és egy fedett medence üzemel. 2002 nyarán került átadásra az 1500 nm vízfelületű élményfürdő. A fürdőzésen kívül a település és környéke kiválóan alkalmas lovaglásra, kerékpározásra, természetjárásra. A horgászat kedvelőit is számos kiépített horgászhely várja. A közeli erdőkben a nemes vad állomány igen gazdag.

A település kiemelkedő rendezvénye a húsvétkor megrendezésre kerülő Kehidai Kavalkád, és augusztus végén a Lovas Termál Kupa.


Kehidakustányi képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Kehidakustányban, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 29db
  • Wellness : 7db
  • Különterem : 3db
  • Családbarát szálláshely : 6db
  • Kutya, macska bevihető : 1db
  • Internetcsatlakozás : 6db
  • Gyógyfürdő a közelben : 22db
  • Szauna : 7db
  • Fedett uszoda : 1db


Kehidakustány


Hungary - Kehidakustány


Ungarn - Kehidakustány2024. július 21. vasárnap - 20:41:11