Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Az 1314 lakosú község a Dunántúlon, a Kisalföld szélén, a Rábaköz és a Hanság találkozásánál fekszik, Kapuvártól 2 km-re nyugatra.

Már az 1256-os évben említik a falu nevét, de a község kedvező fekvése miatt jóval korábbi időkből is származnak tárgyi emlékek, így a bronzkorból is. Vitnyéd a XVI. században Sopron megye egyik legnagyobb halásztelepülésének számított, jelenleg is több tó található itt, melynek partja rendezett, parkosított, így kellemes pihenést biztosít az idelátogatóknak és vitnyédi lakosoknak egyaránt. A községi sportpálya mellett lovarda található.

Vitnyéd látnivalói közé tartozik a római katolikus templom, mely 1794-ben, barokk stílusban épült, a Szent Imre-kápolna, a Szent Antal-kápolna, és a Millenniumi Emlékkereszt is. A művelődési házban állandó néprajzi kiállítás található, amely bemutatja a község régi emlékeit, a népviseletet és a régen használt eszközöket. A legtöbb hírnevet a községnek a részben még ma is élő néphagyományok, népszokások és népi játékok szereznek.

Hagyományteremtő szándékkal már harmadik éve szervezik az országos sajtversenyt és vásárt.


Vitnyédi képek
Vitnyéd térkép nagyítása >>


Vitnyéd


Hungary - Vitnyéd


Ungarn - Vitnyéd2021. október 19. kedd - 02:12:24