Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Túrkeve a napfény, a gyógyvíz, a kunhalmok, és a pusztai természet városa.
Túrkeve város Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Nagykunságban helyezkedik el, lakosainak száma 10 000 fő.  Budapesttől 160 km-re található. Megközelíthető  a 4. sz.  főútvonalon fekvő Törökszentmiklós (27 km) vagy Kisújszállás felől (16 km), déli irányból Mezőtúron keresztül (19 km).

Fontos természeti értéke a városnak a gyógyvíz, amely kiválóan alkalmas reumatikus és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására. A 2002-ben átadott gyógy- és strandfürdőben, korszerű körülmények között folyik a gyógyászati szolgáltatás. A strandon úszó-, strand-, gyermekmedence, dögönyözős, csúszdás pezsgőfürdős élménymedence, valamint különféle sportolási lehetőségek várják az idelátogatót. Közvetlenül a strand mellett Thermál Kemping, a Thermália Apartman és étterem szolgálja a pihenni vágyókat, de a város más pontjain is van színvonalas szállás és étkezés.

Egykor hatalmas őstermészet vette körül a várost, melynek nyugalmából, szépségéből sokat megőrzött a város határában elterülő Körös-Maros Nemzeti Park, mely kerékpáros és gyalogos, valamint lovastúrák kitűnő célpontja lehet. Néprajzi értékeink közül kiemelkedik a kun hímzés, melynek állandó kiállítása van a Művelődési Házban. Fontos művészeti örökségünk Finta szobrász testvérek hagyatéka, amit a Finta Múzeum őriz. Ugyanitt látható még a Túrkeve földje és népe, valamint a Túrkevei évszázadok c. állandó kiállítás is.

A város kiemelkedő rendezvényei: Kevi Böllértalálkozó (2008. február 16.) a hagyományos falusi disznóvágások hangulatát és ízeit idézi. Kevi Juhászfesztivál, amely minden év májusának 2. hétvégéjén (2008. május 10-11.) kerül megrendezésre. A fesztivál rendszeresen visszatérő programjai: juhnyíró bemutató, birkapörköltfőző verseny, népművészeti és népzenei rendezvények, kirakodóvásár. Fogathajtó Bajnokság és Ügyességi Verseny 2008. augusztus 16-17. Város Napja minden év szeptemberének első hétvégéje.

Szálláshelyek Túrkevén:


Túrkevei képek
Túrkeve térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Túrkevén, ahol:
  • Tévé : 1db
  • Parkoló : 1db
  • Fürdőszobás szoba : 1db
  • Főzési lehetőség : 1db
  • Apartman : 1db


Túrkeve


Hungary - Túrkeve


Ungarn - Túrkeve2024. április 15. hétfő - 04:57:25