Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye a fővárostól 230 km-re fekvő, 120 000 lakosú város. Aki régen járt Nyíregyházán, elámul a dinamikus változásának, kulturális pezsgésének, üde parkjainak, gyönyörű szobrainak, épületeinek és hangulatos kávézóinak láttán.

Az alig kétszáz éves városi múltra visszatekintő Nyíregyháza építészeti értékeit elsősorban a XIX-XX. század fordulójának stílusai és a modern építészet alkotásai határozzák meg.

Kiemelkedik ezek közül az Alpár Ignác által tervezett eklektikus Megyeháza, a Korona Szálló, az Evangélikus Általános Iskola és a Móricz Zsigmond Színház épülete.

A város legértékesebb műemléke a barokk evangélikus templom. A főtér hangulatát az eklektikus Városháza, a Kossuth-szobor, a Takarékpalota és a kéttornyú neoromán római katolikus templom adja.

Említésre méltóak a szecessziós épületei: a Nyírvíz Palota, az Agrártakarék, az egykori Bristol Szálló, a Görög Katolikus Püspöki Palota. A mai kor remekműve a Kodály Zoltán Általános Iskola, a Nyíregyházi Főiskola új szárnyai és a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár.

A múlt emlékeit a Jósa András Múzeum és a Kállay-gyűjtemény őrzi.

A város gyógyvizéről híres, hangulatos üdülőhelye Sóstógyógyfürdő. Itt található az ország legnagyobb és leggazdagabb vidéki Állatparkja, Északkelet-Magyarország egyetlen élő szabadtéri néprajzi múzeuma a Múzeumfalu, és a rangos rendezvényközpontként működő Krúdy Vigadó.

Pihenésre, kikapcsolódásra csábít a Parkfürdő, a Tófürdő, a Fürdőház és Sóstó legújabb attrakciója az Aquarius Élményfürdő.

Nyáron a gyerekek örömét szolgálja a Csi-hu-hu városnéző kisvonat, az egykori villamost idézi az omnibusz, de a környéket bringóhintóval vagy kölcsönzött kerékpárral is felfedezhetjük.

A tavon vízibiciklire vagy csónakba szállhatunk, a panorámában a kilátóból gyönyörködhetünk.

Sóstófürdő

Nyíregyháza belvárosától néhány kilométerre fekszik az érintetlen természet hangulatát idéző Sóstófürdő, az üdülni és gyógyulni vágyók kedvelt pihenőhelye. Található itt strand, csónakázótó, gyógyító hatású termálvíz, tavon kialakított szabadfürdő, parkok, gyönyörű épületek, és mindez csodálatos erdei környezetben. Európa-hírű a Sóstói Állatpark, ahol az állatok többsége szabadon, ketrecek nélkül él. A Sóstói Múzeumfalu, mely a megye tájegységeinek népi építészetét mutatja be, 12 holdas területével az ország egyik legnagyobb skanzenja.


Nyíregyházi képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Nyíregyházán, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 25db
  • Wellness : 11db
  • Különterem : 9db
  • Családbarát szálláshely : 14db
  • Kutya, macska bevihető : 1db
  • Internetcsatlakozás : 3db
  • Gyógyfürdő a közelben : 14db
  • Szauna : 5db
  • Fedett uszoda : 4db
  • Étterem : 10db


Nyíregyháza


Hungary - Nyíregyháza


Ungarn - Nyíregyháza2024. július 19. péntek - 14:41:41