Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Törökszentmiklóson:   Szállás - Látnivaló - Wellness, Spa - Szolgáltatás

A 4-es számú főúton megközelíthető, közel 23 000 lakosú alföldi kisváros kitűnő földrajzi és közlekedési adottságokkal rendelkezik. A várost a 46-os út is kettészeli, amely Törökszentmiklóst az ország délkeleti régiójával, Mezőtúrral, Békéscsabával és Gyulával köti össze, Szolnoktól pedig 20 km-re fekszik. 

Az 1700-as évekre elnéptelenedett települést gróf Almásy János 1720-ban újratelepítette, és mezőgazdasági ranggal ruházta fel. A város neve és történelme összeforrt az Almásy-családdal, akik kastély építettek itt, és megalapították az ország egyik leghíresebb angol telivér ménesét.

A város neves épületei közé tartozik a műemlék jellegű barokk stílusú református templom, a Kálvária-kápolna, melynek belső díszítése a kalocsai falfestés, a szentháromságról elnevezett főplébániai római katolikus templom.

Törökszentmiklós sajátos kulturális életéhez tartozik a kézművesek, szalmafonók tevékenysége és gyönyörű munkáinak a kiállítása. A régi szokások, látványosságok mellé új hagyományok teremtődtek: a Mária-napi búcsú, a Szentmiklósi Napok rendezvénysorozata és a Pünkösdi Vigalom.

A várost csodálatos alföldi táj öleli körül. Északon az élő Tisza, keleten az Alcsi Holt-Tisza. Élő és holt vizeit előszeretettel keresik fel a vízisportokat kedvelők. A Közép-tiszai Tájvédelmi Körzet egy része a város mellett található. Ez a táj gazdag apró vadakban is.

A városi strand 5 medencével rendelkezik, gyógyvize 60 fokos, főleg reumatikus, nőgyógyászati és belgyógyászati megbetegedések gyógyítására javasolt. Télen ülőfürdő várja a vendégeket. A strand mellett lévő 3 csillagos kemping 8500 m2 területen, fás-ligetes környezetben sátor és lakókocsi helyekkel, és faházakkal áll a vendégek rendelkezésére.


Törökszentmiklósi képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Törökszentmiklóson, ahol:
  • Tévé : 1db
  • Parkoló : 1db
  • Fürdőszobás szoba : 1db
  • Főzési lehetőség : 1db
  • Bungaló : 2db
  • WIFI: 1db


Törökszentmiklós


Hungary - Törökszentmiklós


Ungarn - Törökszentmiklós2024. február 26. hétfő - 12:04:37