Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Pocsajon:  

2776 lakosú község Debrecentől 32 km-re az Ér és Berettyó folyók találkozásánál a román határnál.

Első írásos említése 1291-ből "Puchey" néven ismert. Vasútállomása közös Esztárral. Határában a Lányvár avar kori erődítmény. Vele szemben a Hosszúzugi vár népvándorlás kori. Ép formájával ritkaságnak számít. A Lányvár alatti morotva természetvédelmi terület, országosan is ritka növény és állatfajokkal. A közeli löszletörésnél lévő Homokbányánál jelentős földtani értékek (pl. löszbabák) és őslénytani leletek találhatók.

A község határában több kurgán (kunhalom) őrzi a múlt emlékeit. A folyók összefolyása között épült I. Rákóczi György és Lorántffy Zsuzsanna erődített udvarháza. 1653-ban itt tartotta lakodalmát Bornemissza Anna és Apaffy Mihály, az utolsó erdélyi fejedelem. Fejlesztéseiket és a fejedelemasszony (1600-1660) emlékét szobor is őrzi.

Műemlék jellegű a református templom, a görög katolikus templom mennyezetét freskók, szekkók díszítik.
A Nagy utcán található a millennium és az I. világháború áldozatainak emlékműve. Kovácsműhely múzeum tekinthető meg a Kossuth utca 47. szám alatti portán. A faluképre jellemzők a kerítésbe épített górék. Az Árpád utca 103. szám alatt, vert falú, XIX. századi népi lakóházban helytörténeti anyag található. Kerékpárosok és turisták részére kulturált szálláshely, sátorhely áll rendelkezésre a Petőfi utca 38. szám alatt, ahol idegenvezetéssel és programmal is várják a vendégeket (Tel.: 54/415-193 vagy 20/921-5663).

A község egyes részei élő skanzen jelleget öltenek. Szép panorámában gyönyörködhetnek a Kopaszdombra felkapaszkodó turisták.


Pocsaji képek
Pocsaj térkép nagyítása >>


Pocsaj


Hungary - Pocsaj


Ungarn - Pocsaj


Kuponvásárlási szolgáltatásunkkal kapcsolatos gyakori kérdések válaszait (FAQ) itt találja

2018. április 21. szombat - 13:48:19