Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A hortobágyi gémeskutak, a virágzó szik, a végtelen füves puszta délibábjai, a csárdák és a karikás ostort pattogtató csikósok látványa a múltat idézi, ám a jövő ígérete is itt látható a rohamosan fejlődő nagyvárosokban, az oktatás és kulturális élet centrumaiban. Debrecen, a cívis város évszázados hagyományaival nem csak a megye székhelye, hanem az alföldi régió központja is.

A megye területén viszonylag kevés a folyóvíz, bár mesterséges tavakban, hévizekben gazdag. A legismertebb gyógyfürdő a hajdúszoboszlói, ahol színvonalas programokkal várják egész évben nem csak a gyógyulni, hanem csúszdaparkkal, élménymedencékkel a strandolni vágyókat is. A fürdő előtti park különleges látványossága a Harangház, amely látványos építészeti alkotásként ad otthont 46 harangnak.

A Csonkatemplom Debrecen legrégebbi református temploma, nevét onnan kapta, hogy tornyának hagymakupolás sisakját egy szélvihar elragadta, ezt követően bástyaszerűvé alakították. Egy másik Csonkatorony is található a megyében, Berettyóújfaluban. A román stílusú monostor egyetlen épen maradt tornyát nevezik így az itt lakók.

A klasszicista stílusú debreceni kollégiumot Péchy Mihály tervei szerint építették. A kiugró féloszlopok és a timpanonnal előreugró rizalit teszi ünnepélyessé a látványt, mellette a reformáció nagy személyiségeinek alakjai láthatók: Kálvin és Zwingli.

A Nagytemplom - amely nem csak Debrecen jelképe, hanem a magyar reformátusságé is - szintén klasszicista. A nyugati tornyából, 260 lépcsőfok megmászása után páratlan kilátás nyílik a városra.

Hajdúböszörmény volt a hajdúkerület székhelye, erről tanúskodik a székházuk, amelyben ma múzeum kapott helyet. Hajdúdorogon háromhajós görög katolikus székesegyház várja a tátogatókat, mellette található a város legrégebbi része, a középkori erődfal.

Polgár határában jelentős kora rézkori kultúra régészeti leletei kerültek elő, de említésre méltó a hajdúdorogi kopjafás temető is, ahol az ősmagyar múltra emlékeztető csónak alakú fejfák láthatók.

A Komádi melletti tórendszernél kiélhetik szenvedélyüket a horgászás szerelmesei, aki viszont a puszta romantikájára vágyódik, a Hortobágyi Nemzeti Parkba, a Kilenclyukú hídhoz kell ellátogatnia. A Világörökség részeként is számon tartott pusztán a külterjes állattartás gazdag hagyományaival, az ősi háziállatokkal - a szürke szarvasmarha, a rackajuh - ismerkedhetnek meg.

Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Hajdú-Bihar megyében, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 134db
  • Wellness : 48db
  • Különterem : 35db
  • Családbarát szálláshely : 71db
  • Kutya, macska bevihető : 37db
  • Internetcsatlakozás : 46db
  • Gyógyfürdő a közelben : 86db
  • Szauna : 49db
  • Fedett uszoda : 11db
  • Étterem : 15db
Hajdú-Bihar megyében:


Hajdú-Bihar megye


Hungary - Hajdú-Bihar county


Ungarn - Komitat Hajdú-Bihar2024. július 16. kedd - 12:18:00