Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Mikepércsen:   Látnivaló

Erdőspuszta kapuja, Hajdú-Bihar megye középső részén fekszik, Debrecentől mindössze 4 km-re található, elsődleges értéke a falusias környezete.

Jelentős kulturális értékkel bír a "Mikepércsi csárdás", melyet évekig nem táncoltak, de most ismét felelevenítették ezt az értékes népi hagyományt. Mikepércs természeti értéke a Nyárfáshegyi legelő, mely Tájvédelmi Körzet, a településhez rendkívül közel fekvő, vadászható fajokban gazdag erdős terület. Több vízfolyás is található itt, ezen felül még egy halastó is van, melynek Rókás-tó a neve. Egyedi természeti értéke még a 250-300 évesre becsült "1000 éves tölgy" vagy más néven "Rákóczi-tölgy". 1793-ban épült az egyhomlokzatú tornyos református temploma, melynek szentélye a nyolcszög három oldalával zárul. A templom tornya négy fiatornyos fazsindelyes, melynek megjelenése erdélyi hatású. Ehhez hasonló nagyon kevés van az országban.

Nevezetességei közé tartozik egy magánkézben lévő kályhagyűjtemény, melynek 65 darabja van, ezek közül a legrégebbi az 1800-as évek elején készült.


Mikepércsi képek
Mikepércs térkép nagyítása >>


Mikepércs


Hungary - Mikepércs


Ungarn - Mikepércs2019. november 20. szerda - 20:47:16