Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Közel 10000 lakosú város a Hármas-Körös partján.


Késő barokk stílusú római katolikus temploma impozáns tornyával a városképet meghatározó műemlék jellegű épület. 1781 és 1784 között épült, majd 1909-10-ben két oldalhajóval bővítették. Püspöki felszentelése 1910. szept. 25-én volt.

A Bartók Béla terem a szecessziós stílusú volt zsinagóga felújítása után mára hangversenyeknek és kiállításoknak ad otthont.
A neoklasszicista stílusú városháza falán emléktábla jelzi a Szent Korona 1541-es itt tartózkodását és a város neves szülöttének, Angyal Dávid történész, akadémikusnak emlékét. Kossuth Lajos látogatásának mementóját 1902-ben helyezték az iskola falára.
A régi börtönépületben a Helytörténeti Múzeum állandó kiállításai közül több is - cukrászmesterséget, rézművességet, fotóműtermet bemutató - egyedülálló
A 2006-ban átadott modern Közösségi Ház könyvtára és sportcsarnoka rangos rendezvényekkel várja a látogatókat.

A Körös-parti strand és csónakkikötő kellemes kikapcsolódást ígér. A vízitúrázók kedvelt állomáshelye. A településen jelentős a horgász- és lovasturizmus is.

A városban többszörös fesztiválgyőztes Fúvószenekar és Mazsorett csoport működik, és kiemelkedő képzőművészek alkotnak. A város szülötte a Kossuth-díjas Szabó Gyula, a Nemzet Színésze és Balla Demeter, Kossuth-díjas fotográfus. Mindketten a város díszpolgárai is Dr. Baross Gábor Liszt-díjas karnagy, érdemes és kiváló művésszel együtt.Kunszentmártoni képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Kunszentmártonban, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 1db


Kunszentmárton


Hungary - Kunszentmárton


Ungarn - Kunszentmárton2023. február 9. csütörtök - 09:26:22