Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Győrladaméron:   Szolgáltatás

"Ladamér fekszik Zámolynak és Dunaszegnek szomszédságában. Győrtől és Hédervártól egyaránt 1 és 1 mérföldnyire. Dombos, kövecses földje két nyomásbéli, erdője somos, hozzá közel van a ladaméri tó, mely bővelkedik szártsákkal és náddal." (18. sz.)

Győrladamér a Szigetköz alsó részén, a Mosoni-Duna mentén a megyeszékhelytől 10 km-re fekszik, a győri kistérséghez tartozik. Ezen az ingoványos területen folyhatott a falu nevét adó Ladom-ér, már a XII. századi oklevelekben szerepel a falu neve.

Templomát csak 1946-ban építették egy hajdani urasági magtárból, a tornyot pedig 1967-ben emelték, a templom belsejét 1997-ben alakították ki.

A falut az 1954-es árvíz elpusztította, de mint történelme során annyiszor, most is újjáépítették, sőt rohamosan fejlődni kezdett. Mára vonzó és gyarapodó, kis- és nagy vállalkozásoknak helyet adó településsé lett. Lakossága 1384 fő.

Nádas-tava és az Alsó-Szigetközben lévő Somos-erdő védett, egyedülálló növényritkaságaival (négy orchideafaj) és ott fészkelő madaraival csodálatos látványt nyújt, a Szavai-csatorna kitűnő horgászhely.

A Mosoni-Duna közelében egy lovarda mellett pihenőhely is épül vízi túrázók számára.

Győrladaméron áthalad a Győrt Mosonmagyaróvárral összekötő kerékpárút, mely lehetővé teszi, hogy az említett természeti értékeket kerékpártúra során is megcsodálhassuk.


Győrladaméri képek


Győrladamér


Hungary - Győrladamér


Ungarn - Győrladamér2021. október 19. kedd - 01:37:47