Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A 131 éves városrész, a 9,38 négyzetkilométer területtel rendelkező, közel 70 ezer lelket számláló Kispest a főváros délkeleti részén fekszik. Városrészei: Wekerle-telep, Kispest Lakótelep, Kispest Kertváros, Felső-Kispest, Hagyományos Kispest.

A mai Kispest és környéke a 18. sz. közepétől a 19. sz. közepéig a gödöllői Grassalkovich-uradalom Szentlőrinci majorsági központjához tartozott.
Kispest 1871. június 11-étől önálló kisközség lett. A község akkori vezetői bekerítik a házakat, járdaépítésbe fognak, fásítanak, az utcákat világítással látják el. 1885-ben Kispest és Szentlőrinc határvonalán indul el a lajosmizsei vasut. 1900-ban megindult a "villanyos", villanyvilágítást egy évvel később kapott a község.

1908-ban megkezdődhetett a kispesti munkás- és tisztviselőtelep építése, melyet rövid időn belül dr. Wekerle Sándor miniszterelnökről és pénzügyminiszterről Wekerle-telepnek nevezett el a nép.
1950. január 1-jén csatolták Kispestet Budapesthez.

Kispest kulturális intézményei: Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény, Kaszinó, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház, Kispesti Tudásház, Vigadó Galéria - Nagy Balogh János kiállítóterem, Skoda Éva Műterem-Galéria.

XIX. kerület polgármesteri hivatala
BUDAPEST térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől XIX. kerületben, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 1db
  • Tévé : 1db
  • Fürdőszobás szoba : 1db
  • Apartman : 1db


BUDAPEST (XIX. kerület)


Hungary - BUDAPEST (XIX. kerület)


Ungarn - BUDAPEST (XIX. kerület)2024. május 25. szombat - 18:50:01