Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Zalaapáti a Zala folyó völgyében fekvő 1700 lelkes település, történelmi emlékekben gazdag múlttal rendelkezik.

Az Apathy néven 1335-ben említett község kezdetektől a Zalavári Bencés Apátság tulajdona volt. Az 1715-ben göttweigi tulajdonba került apátságot Zalaapátiban építették újjá. A 18. század végén Szent Adorján tiszteletére szentelték templomát, ami egybeépült a bencés rendházzal. Műemlék jellegű épületében ma a Pszichiátriai Betegek Otthona működik. Az ismert gyógyfürdők - Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány - közelsége miatt egyre többen választják a falut pihenésük színhelyévé. A közeli Kis-Balaton természeti kincsei szintén sok látogatót vonzanak Zalaapátiba.

A település büszkesége a késő barokk stílusban épült Szentkirályi-kastély, egész évben látogatható antik cserépkályha- és kandallógyűjteményével. A kastély öthektáros parkja természetvédelmi terület, benne számos ritka fafajtával.

A település az utóbbi néhány évben örvendetesen gazdagodott, elkészült a faluért egykor sokat tett Modrovich Gergely apát szobra, az új, impozáns községházával szemben Szent István mellszobrot avattak, két háborús emlékmű, helytörténeti gyűjtemény és új játszótér készült. Az idelátogató vendégek kényelmét éttermek, panziók, magánszállások szolgálják.


Zalaapáti képek
Zalaapáti térkép nagyítása >>


Zalaapáti


Hungary - Zalaapáti


Ungarn - Zalaapáti2024. február 26. hétfő - 22:56:37