Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Vigántpetenden:  

Az egykori római hadiút mentén, a Bakonyt és a Balaton-felvidéket elválasztó Eger-patak völgyében fekvő, közel hétszáz éves település.

Eger-völgye évezredes kultúrák bölcsője, napjainkban mint a Művészetek Völgye egyik méltán híres és látogatott helyszíne. Az értékeit megbecsülő település ma is őrzi a népi építészet jellegzetességeit, a lakosság ápolja hagyományait. A régi iskola jelenleg környezetvédelmi oktatóközpont. A Csórom-pusztai egykori gazdasági épület ma a Magtárstúdió alkotóhelye. A Plébánia nyaranta Galériává alakul, ahol a kortárs művész bemutatkozási lehetőséget kap. A Petrovics család egykori kastélya ma a Kultúrház és a Pajta Diáktanya otthona. Táborozó gyerekeket fogad és szervezi a település közösségi, kulturális életét.

A július végén megrendezésre kerülő Művészetek Völgye rendezvényei mellett szívesen látja a falu a petendi népszokásokat felelevenítő húsvétvasárnapi Haj liliomra is a látogatókat. Érdemes még Vigántpetendet pünkösdkor is felkeresni, mert délután a Tókertben családi programokon lehet részt venni, júniusban pedig a Falunappal egybekötött búcsúra várnak vendégeket.


Vigántpetendi képek


Vigántpetend


Hungary - Vigántpetend


Ungarn - Vigántpetend2023. április 2. vasárnap - 12:55:53