Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Újfehértón:   Szállás - Látnivaló

Nyíregyházától déli irányban 17 km távolságra található.

A várostól északra található a Nagy-Vadas-tó, mely halászatra kitűnően alkalmas, nyugatra a Simai-főfolyás folyik. Az orchideás rét védett természeti érték. A település a keleti oldalon fekvő szikes tóról kapta a nevét. A református templom az 1780-as években épült, késő barokk stílusú, műemlék jellegű. Kertjében három, másodlagosan elhelyezett szarkofág alakú sírkő található.

A faluban a XVII. századtól "rác" telepesek éltek, így ez időtől van görög katolikus egyház. Templomuk 1832-ben épült. A római katolikus templom építése 1803-tól 1810-ig tartott. Utcasorban szabadon álló, késő barokk boltozott teremtemplom.

1911-ben épült fel a Fő téren álló Kaszinó. Az épület 2000 óta újra régi pompájában tündököl, Technológiai Inkubátorházként működik. A középiskolai Kollégiumnak helyt adó volt Nánássy-kastély a településre jellemző kuriális építészet szép példája. Figyelemre méltó az 1905-ben elkészült arányos, klasszicizáló stílusú Városháza. 1995-ben megnyitotta kapuit a Városi Múzeum, melynek három állandó és egy időszaki kiállítása látogatható. Udvarán jeles újfehértóiaknak emléket állító szoborpark kialakítása folyik.


Újfehértói képek


Újfehértó


Hungary - Újfehértó


Ungarn - Újfehértó2024. február 21. szerda - 23:27:45