Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Tótkomlós Békés megyében, Orosházától 18, Békéscsabától 45, Szegedtől 60 km-re található.

Hosszú évtizedekre meghatározta a falu sorsát, a település lakosságának szerkezetét az 1946-48-as szlovák-magyar lakosságcsere.

Tótkomlós lendületes fejlődésének köszönhetően 1993. november 1-től városi címet visel. A több mint 250 éves szlovák nemzetiségű település számos látnivalóval, nevezetességgel és közismert vendégszeretetével várja a városba látogatókat. A település szimbóluma az 1795-ben késő barokk stílusban épült monumentális műemlék, az Evangélikus templom. A csendes tiszta levegőjű kisváros fő idegenforgalmi központja az 1942 óta működő kedvelt fürdőhely, a Rózsa fürdő. A város szívében található fürdőben a strandfürdőzés mellett kiemelkedő a gyógyászati tevékenység is, mely a feltörő, 46 °C-os magas kovasav tartalmú alkáli-hidrogénkarbonátos ásványvízre épül. A reumatológiai szakrendelés keretében fizikoterápiás, valamint a termálvízre épült balneoterápiás kezelések vehetők igénybe. A fürdő teljes rekonstrukciójára és fejlesztésére a 2003-as évben került sor.

A településen a lovas turizmus is jelentős.

A helyi kulturális programok évente kerülnek megrendezésre: május 3. hétvégéjén a Tótkomlósi száraz kolbász fesztivál, június 1. hétvégéjétől kéthetente hétvégén augusztus utolsó hétvégéjéig Kulturális estek. Tótkomlósi Napok augusztus 19-20., gasztronómiai, kulturális és művészeti rendezvények a belváros több helyszínén.


Tótkomlósi képek
Tótkomlós térkép nagyítása >>


Tótkomlós


Hungary - Tótkomlós


Ungarn - Tótkomlós2024. május 22. szerda - 09:34:06