Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Gyula térkép
József Attila Szanatórium, Gyulavári

Gyula a Fekete- és a Fehér-Körös összefolyásától nem messze, utóbbi bal partján épült, csodálatos, mára részben nemzeti parkká nyilvánított és már az őskorban is lakott területen található.

Városunk nagyszerű turisztikai célpont, köszönhetően egyedülálló természeti és épített környezetének, egész évben pezsgő kulturális életének, a több évtizedes múltra visszatekintő Várszínháznak s a fesztiválok, rendezvények sorának, melyeket kora tavasztól késő őszig rendezünk.

Számos olyan látnivalóval találkozhat nálunk, mely magában is érdemes lenne egy utazásra, de így együtt, sokszínűségükben egészen különlegessé teszik Gyulát.


A méltán híres négycsillagos strand- és gyógyfürdő, a Gyulai Várfürdő kényeztet, ellazít, megmozgat és gyógyít. E gyógyvíz jótékony hatását évente 1 millióan élvezik Magyarország legszebb gyógyhelyén, melynek egyediségét garantálja az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros meseszép parkja. A 19 medence között mindenki számára akad megfelelő. Megtalálható itt az árnyékolós, a dögönyözős és a pezsgőfürdős gyógyvizes medence is. A gyermekek kedvence a gyerek-víziparadicsom, a fiatalokat vonzza a hullám- és a csúszdás medence, az úszni vágyókat várja a 25 és az 50 méteres úszómedence.

A Wellness Centrum kitűnő helyszín a szórakozni vágyóknak. Sokféle élményelem várja az ide látogatókat: sodrófolyosó, buzgár, nyakzuhany, állómasszázs, ülűpados hidromasszázs és fekvő pezsgőfürdő.

A világszínvonalú Castello Szaunapark számtalan luxusszolgáltatással kényezteti vendégeit a belső és szabadtéri részeken egyaránt. Az itt pihenők számos, testet-lelket melengető szauna felöntés közül választhatnak, szaunázás után leülhetnek a szabadtéri fadézsás merülőkben, vagy lazíthatnak a szabadtéri jakuzziban.

Gyula város legrégebbi épített öröksége a több mint 600 éves gyulai vár, Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus sík vidéki téglavára. A helyreállított várat és a 2005-ben megnyílt vármúzeumot semmiképpen sem szabad kihagyni egy gyulai kirándulás során. A vármúzeumban 24 kiállítóterem mutatja be Gyula város sok száz éves múltját.

A vár számtalan lehetőséget nyújt különböző rendezvények lebonyolítására: az újraszentelt kápolna keresztelők, esküvők; a lovagterem fogadások, konferenciák megrendezésére alkalmas.

Gyula egész évben folyamatosan kínálja rendezvényeit az idelátogatóknak és a helyieknek egyaránt.

Városunk legnevesebb kulturális rendezvénye, a Gyulai Várszínház összművészeti Fesztivál és Shakespeare Fesztivál előadásai a vár udvarán felállított és a vár melletti csónakázótavon kiépített, pazar látványt nyújtó tószínpadon tekinthetők meg.

Számos műemlék, látnivalókban bővelkedő múzeum csalogatja ide a látogatókat. A Ladics-ház a XIX. századi polgári család életmódját, lakóházát mutatja be. A Kohán Képtárban a Kossuth-díjas festőművész állandó kiállítását rendezte be a város. Az Erkel Emlékház gazdag tárgyi és dokumentumanyagai között Erkel Ferencnek és négy fiának több relikviáját is megtalálhatják az érdeklődők.

A Dél-Alföld legértékesebb emeletes polgárházának földszintjén üzemel Magyarország második legrégebbi alapítású és a mai napig működő cukrászdája, a Százéves Cukrászda, mely 1840-ben nyitotta meg kapuit. Csodálatos szalonjaiban eredeti biedermeier bútorok, gazdag rajzolatú falfestések idézik fel a századot.

A Húsipari Történeti Kiállítás a gyulai hentesipar kézműves korszakát és a nagyüzemi termelés kialakulását mutatja be a látogatóknak.

A XVIII. században épült WenckheimAlmásy-kastély Gyulaváriban található. Az itt kialakított látogatóközpont célja elsősorban az, hogy a Dél-Alföld értékeit kulturális, természeti, környezeti és gazdasági területeken mutassa be. Csodálatos parkja természetvédelmi terület.

Gyula város dobogó szíve a Kossuth tér, mely új arcával a helyiek és az ide- látogatók kedvence lett. A nagy forgalmat lebonyolító tér rendezvényeinek köszönhetően új központtá nőtte ki magát. A belváros különleges hangulatát a Világóra, a terek szépsége, a parkok zöldje s a vizek csobbanása teszi teljessé, egyedi hátteréül szolgálva a korzó nyáresti nyüzsgésének.

A város arculatát nagyban meghatározzák természetes vizei, a Gyulát és Gyulavárit elválasztó Fehér-Körös, a három települést érintő élővíz-csatorna és a várost körülölelő tófüzér. Kitűnő helyszínt biztosítanak a folyópartok azoknak, akiket a városon kívüli háborítatlan, békés természet vonz.

A Gyulai kolbász hírnevét mindenki ismeri. „Tradíció és minőség”, a Gyulai Húskombinát rászolgált szlogenjére, hiszen az évek során számos díjnyertes termékkel büszkélkedhet. Az ízes kolbász mellé jólesik egy korty pálinka. Az első gyulai pálinkafőzdét Harruckern János György alapította 1731-ben. A helyiek ízes gyümölcsökből főzik a kitűnő, tiszta párlatokat, melyeknek minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs lelke.

A város sokféle étterme között mindenki találhat kedvére valót. A választék a tradicionális magyar különlegességeket korhű környezetben kínáló konyhától a modern, nemzetközi gasztronómiáig terjed.

Az egyszerre több mint 4 000 fő elszállásolását biztosítani tudó Gyulán a diákszállásoktól az apartmanokon át a négycsillagos hotelekig terjedő skáláról választhatnak az utazók.

Úti célként válassza hát a sokszínű lehetőségek városát, Gyulát!

Látnivalók Gyulán:


Gyulai képek
Gyula térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Gyulán, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 56db
  • Wellness : 11db
  • Különterem : 8db
  • Családbarát szálláshely : 21db
  • Kutya, macska bevihető : 10db
  • Internetcsatlakozás : 13db
  • Gyógyfürdő a közelben : 37db
  • Szauna : 11db
  • Étterem : 15db
  • Saját strand : 1db


Gyula


Hungary - Gyula


Ungarn - Gyula2024. július 16. kedd - 11:08:05