Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Mintegy 32 000 lakosú város a Körös-Maros közének centrumában.

A műemlék evangélikus templom 1786-ban épült késő barokk stílusban. A Szántó Kovács János Területi Múzeum néprajzi, helytörténeti, népművészeti és régészeti anyagot mutat be.

A volt főjegyzői lak romantikus (1860), a volt Geist-kastély eklektikus stílusú. A város külterületén áll a műemléki védettségű monori csárda. A Rágyánszki-arborétumban 2000-nél több növényfaj 6000 változata virít.

A Gyopáros-tó és a gyógyfürdő már a múlt évszázadban is nagy népszerűségnek örvendett. A természetes sziksós víz gyulladásos, reumatikus betegségeket gyógyít.

A gyógyfürdővé nyilvánított Gyopárosfürdőn Fiziko- és Balneoterápiás Központ, korszerű Egészségmegőrző Központ és a 2004 tavaszán átadott Élményfürdő szolgálja a gyógyulni vágyókat és a látogatók kényelmét, szórakozását. A strand területén Panoráma Kilátótorony található.

A pusztán őshonos magyar állatokat, szürkemarhát, rackajuhot és cigáját tartanak. Szervátiusz Tibor szobrászművész Történelmi Emlékpark című alkotása a városalapítás 250. évfordulójára készült: a magyar történelem és a város sorsfordulóinak állít emléket.

A Millennium évében készült Rajki László: Szent István című félalakos bronzszobra, mely a városközpontban, a Győry Vilmos téren található. A Városi Képtárban (Thék E. u. 1.) Boldizsár István, Bolmányi Ferenc, Pap Gyula és Csáki-Maronyák József festőművészek és Nicolas Muller (Müller Miklós) világhírű szociofotós állandó kiállításai mellett időszaki képzőművészeti kiállítások láthatók.

2002-ben a Kossuth emlékév alkalmából nyert elhelyezést a Kossuth téren Rajki László: Fáklya című alkotása. 2004-ben avatták a gyopárosi Élményfürdő előtti parkban elhelyezett "Az utolsó nagy madár emlékére" című bronzszobrot, melyet Rajki László szobrászművész, Orosháza díszpolgára adományozott a városnak.

Idegenforgalmi rendezvények:
Tavaszi Művészeti Fesztivál 2007. április, Alföld Kupa Nemzetközi Hajómodell Verseny 2007. május 4-6., Orosházi Nyári Kulturális Napok 2007. június utolsó hetétől július első két hete, Fürdővárosok Fúvószenekarainak Találkozója 2007. július első hétvégéje, Európai Kenyérünnep 2007. augusztus 19-20., XXXIX. Nemzetközi Lovas Bajnokság 2007. augusztus 19., Őrző-védő CAC Kutyakiállítás 2007. szeptember 30., Nemzetközi Munkakutya Verseny 2007. október 27-28.

Gyopárosfürdő

Orosháza egyik kerülete a központtól nyugatra. Gyógyfürdőjéről híres 250 éves település. A fürdőtelep első része a tó 30 katasztrális hold területű vízfelülete. Ebből versenyuszodát készítettek el, s több gyógymedencét építettek. A termálvizű melegfürdő telente is működik. A Tó egyben természetvédelmi terület is, híres madár-gyülekezőhely. Orosháza látnivalói a késő barokk stílusú evangélikus templom (1777), a Darvas-emlékház, Szántó Kovács Múzeum, a Nagytatársánc, az Alföld egykor volt legnagyobb földvára.


Orosházi képek
Orosháza térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Orosházán, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 16db
  • Wellness : 3db
  • Különterem : 7db
  • Családbarát szálláshely : 13db
  • Kutya, macska bevihető : 6db
  • Internetcsatlakozás : 12db
  • Gyógyfürdő a közelben : 15db
  • Szauna : 3db
  • Étterem : 6db
  • Légkondicionálás : 7db


Orosháza


Hungary - Orosháza


Ungarn - Orosháza2024. július 23. kedd - 08:33:18