Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Tiszavasváriban:   Szállás - Látnivaló - Konferencia-helyszín

Közel 14 000 lakosú város a Nyírség és a Hajdúság találkozásánál, Nyíregyházától 25 km-re nyugatra.

A település arculatát sokszínű építészeti stílus teszi jellegzetessé. A bástyás kerítőfallal övezett, dombon álló református templom története a középkorig nyúlik vissza. A fal két sarkán, a kulcsos lőréssel ellátott bástyák helyi neve "kásamáté". Az épület tövében húzódó hangulatos sétány a volt református paplak boltíves, tornácos, klasszicistává átalakított múzeum épületéhez vezet, ami ma a térség egyedülálló népművészeti, honfoglalás kori és ipartörténeti értékeit mutatja be. Neogótikus stílusjegyeket visel a római katolikus templom, míg a Szent Miklós-templom ikonosztáza a barokk díszítőművészet egyik kitűnő példája.

A város a XIX. századi klasszicista kastélyépítészet két remekével is büszkélkedhet. A Dessewffy-kastély jelenleg kollégiumként üzemel, ám a felújított homlokzat a körülötte elterülő parkkal impozáns látványt nyújt. A Dogály-kúria ötös osztású klasszicizáló épülete és kovácsolt vaskapuja szintén jelentős értéket képvisel. A város szülöttének, Vasvári Pálnak állít méltó emléket Bíró Lajos szobrászművész egészalakos alkotása. A Városi Strand 1175 m mélyről feltörő 65 °C-os gyógyvize igen jó hatással van a mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati betegségekre. A város a gyógyturizmus legkorszerűbb követelményeinek megfelelő gyógyfürdőkomplexum létesítését tervezi. Jelenleg három medence, dögönyöző, masszázs, kemping, csónakázótó, számos sportolási lehetőség, valamint a közeli Mákvirág Centrum várja a kikapcsolódni vágyókat.

A település kulturális- és sportprogramjai nagy számú érdeklődőt vonzanak a megyéből. A Fehér-szik, a Hajdúhát legnagyobb állóvizének flórája és faunája a természet szerelmeseinek nyújt páratlan élményt. A várost lovas- és kerékpártúra útvonal is érinti.


Tiszavasvári képek


Tiszavasvári


Hungary - Tiszavasvári


Ungarn - Tiszavasvári2024. február 26. hétfő - 10:55:56