Nyereményjáték Oldalunkon nyereményjáték indult, amelynek keretében minden hónapban kisorsolunk egy 2fő/2éjszakás wellness hétvégét azok között, akik a honlapunkon keresztül foglalják le szállásukat.
Részletek >>>
Ajánlatkérés több szállás- helytől egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Tiszakóródon:   Szállás

800 lakosú település Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északkeleti részén, a magyar-ukrán országhatár mellett. A Tisza itt egyben határfolyó is, a túlpart már Ukrajna.

A falu neve először 1344-ben tűnik fel Chorod alakban. Jelentésére két magyarázat van: 1. A kóró növénynév képzős származéka, 2. Az őrhelyet jelentő góró-góré szóból alakult ki. A falu kialakulása a XIII. sz. folyamán történt, ekkor a Kölcsey-család birtokolta. A gótikus stílusú református templomot a XV. században építették, az 1700-as évek közepén jelentősen átalakították. Berendezése népies barokk munka a XIX. század elejéről. A községet a Tisza töltésén a folyás irányában elhagyva a környék híres látványosságához, a Bukógáthoz érünk. A duzzasztott Túr-csatorna vize a gáton átbukva széles, fátyolszerű vízfüggönyként hullik alá a vízi túrázók, a szomszédos dióligetben táborozók és a kirándulók örömére.


Tiszakóródi képek


Tiszakóród


Hungary - Tiszakóród


Ungarn - Tiszakóród


Kuponvásárlási szolgáltatásunkkal kapcsolatos gyakori kérdések válaszait (FAQ) itt találja

2015. április 26. vasárnap - 19:10:09