Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Tákoson:   Szállás - Látnivaló

A Beregi-síkságon fekszik, Vásárosnaménytól északkeletre a 41-es főút mellett, határában bronzkori, vaskori és honfoglalás kori leletek kerültek elő.

A falu elnevezése személynév eredetű, 1321-ben említik először. A Tákosi család tagjai a XIV. században királyi emberek voltak 1822-ig folyamatosan birtokolták a település egyes részeit. Mellettük az évszázadok során a Koppány, Murgai, Szilágyi, Daróczi, Budai és más falíliák voltak Tákos földesurai.

Számos természeti és építészeti látnivalóval rendelkezik. Tipikus tóháti település, tó körüli két házsorral. A legmagasabb ponton a templom áll, ami jelen formájában 1766-ban épült. A népi barokk kiemelkedő hazai műemléke. A pacsitfalu templom egyedi, festett berendezését és festett kazettás mennyezetét összhang jellemzi. A tornyát 1987-ben állították, az eredetinek megfelelő korhű stílusban. Az egyszerű kis település az igazi beregi népművészet bölcsője. A falu híres a beregi keresztszemes kézimunkájáról, amit ma is sokan készítenek. A 2001-es árvíz hatalmas pusztítást végzett, Tákost szintet teljesen újjáépítették, az épületek jól illeszkednek a környezetbe.


Tákosi képek
Tákos térkép nagyítása >>


Tákos


Hungary - Tákos


Ungarn - Tákos2021. March 5. Friday - 19:58:48