Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedő fiatalos alföldi település. Életében meghatározó a napfényben és a termálvízben való bővelkedés. Egyedi arculatát a várost átszelő Kurca-folyó jelenti. A Kurca-folyó által övezett Széchenyi-liget Szentes legnagyobb kiterjedésű parkja, mely botanikai és kultúrtörténeti emlék. A Tisza és a Körös folyók természeti szépsége, gazdag növényzete és állatvilága is nagyban hozzájárul Szentes egyedülálló természeti adottságához. Helyi védettségű a területi kórház 16 hektáros parkja, melyet a harmincas években alakítottak ki. Itt található a város első termálkútja, melyet egy keleties stílusú pagoda rejt.

A város határában található Európa második termál-tava, amely ugyancsak a város kitűnő geotermikus adottságait bizonyítja. A Szentesi Sport és Élményközpont kellemes környezetben, számos kikapcsolódási lehetőséggel várja vendégeit. A pihenést kedvelők termálmedencéket (élményelemekkel), szaunát, pezsgőfürdőt, a sportolni vágyók úszómedencéket és csúszdákat vehetnek igénybe. A csúszdaparkban a családi csúszda mellett, kamikáze- és anakonda csúszda várja a szórakozni vágyókat. A kisebb gyermekek részére két gyermekmedence csúszdával, pezsgőfürdővel és csobogóval nyújt igazi kikapcsolódást. A csodálatos idilli környezet, a sokszínű szolgáltatások az egész generáció felfrissülését teszik lehetővé. A török fürdőkre emlékeztető Termál Gyógyfürdő 71 °C-os, alkáli-hidrogén-karbonátos, fluoridos gógyvíze ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. A különböző vízi és elektroterápiás kezelések mellett egy nappali szanatórium is működik a gyógyfürdőben.

Látnivalókban is bővelkedik a város. A nyugalmat sugárzó Kurca-parti sétány fogadja a városba érkezőket, majd az Erzsébet tér csodálatos parkja, a copf stílusú Városháza, a Szent Anna katolikus templom, a klasszicista volt Megyeháza, a város szívében lévő megújult, impozáns főtér, a Református Nagytemplom - mely az Alföld leghosszabb hajójú temploma - a lechneri stílusjegyeket hordozó Petőfi Szálloda nyújt egyedülálló látványt. Távolabb, érdemes megtekinteni az ortodox templomot, az evangélikus templomot, a Luther téri Díszkutat, de a könyvtárként működő egykori Zsinagóga épületét is. A város életében meghatározó az aktív sportélet, mely sikerességét tükrözi "Nemzet Sportváros 1996" cím is. Szentes a kultúra terén is igen aktív, szinte minden napra jut egy kulturális rendezvény. Alföldi városként jellemző a szántóföldi növénytermesztés, amely meghatározza a város külső látképét is. A búza, kukorica és napraforgó táblák, a fólia sátrak, valamint a téli kietlen róna egyedisége nyújt valódi látnivalót.


Szentesi képek
Szentes térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Szentesen, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 7db
  • Családbarát szálláshely : 6db
  • Kutya, macska bevihető : 2db
  • Internetcsatlakozás : 6db
  • Gyógyfürdő a közelben : 5db
  • Szauna : 2db
  • Étterem : 3db
  • Légkondicionálás : 6db
  • Eszpresszó vagy drinkbár : 3db


Szentes


Hungary - Szentes


Ungarn - Szentes2024. május 29. szerda - 10:02:40