Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Hazánk legalacsonyabban fekvő megyéjének szülötte Juhász Gyula, akinek a verseiben sokszor előfordul ez a táj: költeményeiben a nagyvárosi, szegedi élet is helyet kap, néha a borongós a Tisza-vidék is látható, de a nemzeti múltból előtűnő hét vezért is láttatja a pusztaszeri síkon.

A hagyomány szerint a honfoglaló magyar törzsek vezetői Ópusztaszer mellett osztották el egymás között a törzsi szálláshelyeket - ezért erre a helyre épült a Nemzeti Történeti Emlékpark.

A múzeum régészeti, történelmi, művészeti, tudományos és néprajzi gyűjteményekkel rendelkezik, és gyakran tartanak szórakoztató rendezvényeket.

Az emlékpark területén szabadtéri néprajzi múzeumot hoztak létre, ahol a használati tárgyak, munkaeszközök, bútorok az 1900-as évek elejét mintázzák.

Itt látható a monumentális méretű, romantikus Feszty-körkép is, a Magyarok bejövetele, és találkozhatunk a ridegen tartott magyar szürke marhákkal is.

Fotó: Civertan

A megyeszékhely, Szeged legrégebbi emléke a román stílusú Dömötör torony, a görögkeleti szerb templom barokk jelegű, az ikonosztázára azonban a rokokó stílus csipkeszerűsége, légies finomsága jellemző. A múlt század elején épült szecessziós Reök-palota Magyar Ede munkája.

A 20. századi egyházi építészet legmonumentálisabb alkotása a szegedi dóm, két oldalbejáratának díszítése jelképes értelmet hordoz: a nyugati a háborút, a keleti a békét szimbolizálja. A vörös színű székesegyház meghatározó eleme a város képének.

A Szegedi Szabadtéri Játékok az ország legnagyobb színházi fesztiválja. Az ötletét már 1926-ban felvetette Juhász Gyula, az első előadást 1931-ben tartották, kis kihagyással azóta is minden évben megrendezik. Az árkádsorral körbevett templomtér kiváló akusztikával rendelkezik, páratlan élményt nyújtó előadásira már jó előre elkelnek a jegyek.

A Szegedi Vadasparkban a hazai állatfajok mellett a távoli országok állatait is megcsodálhatjuk, találkozhatunk sörényes farkassal, guanakóval, vízidisznókkal és tapírokkal egyaránt. Makón a világhírű hagymát nem csak termesztik: Makovecz Imre tervei alapján megépült a Hagymaház, ég felé nyúló hagymakupolájával szolgálva a város kulturális céljait.

A megye névadó településének, Csongrádnak jelentős középkori emlékhelye az Ellésmonostor maradványa. A Tisza partjára telepített monostor elnevezése valószínűleg a latin Achilleus névből ered. A város nevezetessége még Borbás Tibor Tisza-szobra: nőalakja és a körülötte hullámzó drapéria egyaránt kifejezi a folyó okozta tragédiákat és a víz lágy nyugalmát is.

Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Csongrád megyében, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 76db
  • Wellness : 6db
  • Különterem : 32db
  • Családbarát szálláshely : 58db
  • Kutya, macska bevihető : 19db
  • Internetcsatlakozás : 39db
  • Gyógyfürdő a közelben : 55db
  • Szauna : 17db
  • Fedett uszoda : 4db
  • Étterem : 17db
Csongrád megyében:


Csongrád megye


Hungary - Csongrád county


Ungarn - Komitat Csongrád2024. április 15. hétfő - 17:14:27