Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Szabadkígyóson:   Szállás - Látnivaló - Konferencia-helyszín

Gyulától 15 km-re keletre, Békéscsabától 12 km-re délre fekszik a kastélyáról nevezetes, román határhoz közeli község.

Az 1950-től önálló, 3000 lakosú falu keleti határában emelkedik az egyedi külsejű Wenckheim-kastély.
A török pusztításai elől a 16. században elmenekült népességet a 18. század elején a földesúr Wenckheim József csongrád  megyei dohánykertészek betelepítésével pótolta. 1945 óta a kastélyban és a mellette levő majorságban mezőgazdasági és élelmiszeripari szakképző intézet és kollégium működik. A kastély parkja szabadon, a kastélybelső előzetes bejelentéssel szakvezetővel látogatható. A kastély felújított fogadóterme, a könyvtár, valamint a kápolnakripta kerül bemutatásra. A kastély (1875-1879) és a magtár is Ybl Miklós tervei alapján készültek. Az eklektikus, különleges küsejű impozáns kastélyon a hazánkban ritka német reneszánsz építészet elemei is felfedezhetők.

Júliusban a kastélyjátékok során és a díszteremben időszakosan rendezett koncerteken különösen sok látogató megfordul Szabadkígyóson. A 22 hektárnyi park a tájvédelmi körzet része. A francia park a kollégiumi rész előtt és az angol park a romantikus tóval a kastélypark fénykorából nyújtanak ízelítőt. A kastélynak a legenda szerint 365 ablaka van, hogy a grófnő az év minden napján más ablakon nézhessen ki. 1969-ben a kastélyban forgatták a "Szeressétek Ódor Emíliát" című nagysikerű magyar filmet.
A szabadkígyósi kastély felkeresése a gyulai üdülés szép kiegészítő programja lehet esetleg Kétegyházával, Elekkel együtt is.Szabadkígyós


Hungary - Szabadkígyós


Ungarn - Szabadkígyós2024. július 15. hétfő - 10:44:54